15-01-12, 11:10 PM | #21 | ||||||||
نجم روايتي وفراشة متألقة في عالم الأناقة والأزياء ومراسلة أخبار فنية ومشارك مميز وفعال بالقسم الطبي و عضوة مميزة في القسم التركي
| اوكى هعمل من ايدايا بس مفيش صور يعنى مكونات وتحضيرات وهى أكلة روعة بعملها دائما ويارب تعجبكم نبتدى على بركه الله بسم الله الرحمن الرحيم الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين | ||||||||
15-01-12, 11:12 PM | #22 | ||||
نجم روايتي وشاعرة متألقة في المنتدى الأدبي
| اهلا بكم هلا والله وغلا بالجميع وخاصة فيك انتي طيــــــــــــــــــبة غـــــــــــــالي والطلب رخيــــــــــــــــــــــ ــــص بس فرصة يومين كذا تخلص الامتحانات وماللجميع الا طيبة الخاطر بس انا ما عرف انزل الصور بشكل جيد بس راح احاول واخلي وحده من زميلاتي تساعدني ولا يهمكم المهم الطلب راح يجيكم باذن الله تعالى اشكرك حبوبتي طيبه على هالدعوة وعلشانك الطبخة والحلى معاها يا حلى القسم والله :::::::::::::::::::::::::::::::: | ||||
15-01-12, 11:18 PM | #23 | |||||||||||
نجم روايتي ولؤلؤة فريق الكتابة للروايات الرومانسية وأميرة حزب روايتى للفكر الحر
| موضوع ممتع وفكرة جميلة جد طيوبة ..... ذكرتينى رمضان .... الله يعيده علينا ونحن تامين ولامين وسعيدين يارب سارة الاكلة حلوة وبسيطة جدا وممكن اى واحدة تحاول تجربها ان شاء الله | |||||||||||
15-01-12, 11:29 PM | #24 | |||||||||||
نجم روايتي وكاتبة وسليلـ/ـة قصر الكتابة الخياليّة-كاتبة وقاصة وساحرة واحة الأسمر بقلوب أحلام ومحلل ادبى بنادى كتاب القلوب وكاتب ذهبي فلفل حاروحارسة السراديب
| يا عيني يا عيني طيب ناوليني صحن من فضلك يبدو شهي ولذيذ تسلم ايديك يا عسل | |||||||||||
15-01-12, 11:39 PM | #25 | ||||||||
نجم روايتي وفراشة متألقة في عالم الأناقة والأزياء ومراسلة أخبار فنية ومشارك مميز وفعال بالقسم الطبي و عضوة مميزة في القسم التركي
| أسمها فراخ بالميونيز الأكلة أسمها فراخ بالميونيز مش تقلقوا بجد جامدة جدا انا بموت فيها بذات ريحتها وجربوها وبأذن الرحمن هتعجبكم المكونات فرخة بيضاء مش تنفع بلدى وتبقى حلوة كدة ومليانة تكفى 6 أشخاص كيلو ونصف مثلا ومتقطعة 8 او 6 قطع وطبعا تكونى غسلة الفرخة غسلة ترضى ايديكى ونظافتك وتشيلى اللى فى ورك الفرخة البتاع اللى عامل زاى الزلال دة وبعدين بالدقيق او الطحين دة كدة وتسيبها منقوعة فية وبعدين تشطفيها كويس وبعدين تنقعيها فى الليمون والخل وتشطفيها كويس منه + علبة زبادى + بصلة كبيرة ومفرومة فى تويستا او متقطعة قطع صغيرة جدا بالمبشرة وتحطى ملح وفلفل أسمر الكمية حسب المذاق + معلقة زعتر كبيرة + معلقة عسل نحل أبيض كبيرة + معلقة ميونيز كبيرة = وتخلطى او تمزجى كل دة على بعضه فى كيس نايلون او ياريت علبة ليها غطاء وعميقة شوية وترجيها تهزيها شوية 10 دقائق اوعى العلبة تتفتح منك أقفليها كويس ولو هتعمليها فى نفس اليوم يبقى تسيبيها يجى 5 او 6 ساعات مع أنى أفضل أنك تحضريها قبليها بيوم بحيث الفرخة تتشرب خالص من الصوص دة التحضير بصلة او بصلتين كبيرتين تتقطع شرائح + بطاطس او اتنين كبار تتقطع شرائح على قد الصينية اللى هتعملى فيها وبعدين ترصى الفراخ بالصوص والخلطة اللى عملتيها فوق على البطاطس والبصل اللى رصيتيهم فى الصنية وتغليفى الصنية بورق الفويل او اللى هو ورق ( الأمونيوم ) وتكون حرارة الفرن عالية فى الأول يجى ثلث او نصف ساعة و بعدين تنتظرى ساعة ونصف عليها فى الفرن تأخذ وتدى مع بعضها و يا سلام لو تدوقى كل فترة والثانية قطعة منها و تطمنى عليها و بالمرة مش تسبيها لوحدها فى الفرن ونسي وحدتها و تكونى عمله معها زر معمر فى الفرن او رز أبيض او مكرونه شوفى براحتك وياريت طبق سلطة وعيشى ياريت مش أكون رخمت وطولت ولو عايزين طريقة الرز المعمر أنا موجودة السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة | ||||||||
16-01-12, 12:16 AM | #27 | ||||||||||||
كاتبة وقاصة بقسم قصص من وحي الاعضاء ولؤلؤة فعالية اقتباسات مضيئة
| مرحبا طيبة ...تسلمي على الدعوة موضوع حلوو ,,ان شاء الله اغش وصفة طبخة واعرضها هناا | ||||||||||||
16-01-12, 12:31 AM | #28 | ||||||
نجم روايتي
| مساااااااااااااااااء الخييييييييييييير انا شامة ريحة غاز لتكونوا ناسيين الغاز مولع لا والله وطبختولنا خخخخخخخخخ طيوبة انتي بعتالي رابط لحتى اغديكم ياختي ومين قالك اني بحب اعزم حدا شوفي انا طبيعتي ما بحب اعزم بس بحب اتعزملا تقولولي بخيلة انا نيتي صافية زي اللبن يعني هتخسروني اليوم حق الغدا يلا بعيني الله شو بدي اعمل حفرة ووقعنا فيها ههههههههههههههه انا هعمللكم اكلة بس بشرط تدوني حقها لاني جايبة المقادير دين واحتمال يصير معاكم مغص من ورا هالاكلة يعني لا انتوا ولا هالاكلة السودة اصلي هطبخلكم من غير نفس هروح اشوف شو بدي اطبخلكم نفسي اجبلكم دقة واريح راسي على فكرة الدقة مفيدة افيد من اللحم يا جماعة | ||||||
16-01-12, 12:46 AM | #29 | ||||||
نجم روايتي
| اكلتنا لليوم منسف يممممممممممممممة ما ازكاها بتجنن هية بتجنن لالي اما انتوا ما بتنفعكم مش كويسة لصحكتم المقادير : 2 كيلو لحم خروف (لو لحم بقر احسن اصلي اكلة لحوم البقر ) 4 كيو لبن 1كيلو رز -3 ارغفة من الخبز العربي ماء للسلق جوز (بتاع المكسرات مش تتفكروا زوجكم وتروح كل وحدة الا وهية حاطة زوجها مجانين وبتعملوها ) -لوز - فستق -صنوبر - بقدونس للتزيين ملح -بهارات - فلفل حار(يشويكم شوي علشان نريحك اجوازكم منكم هههههههه ) - كركم- سمنة الطريقة: يوضع اللبن في وعاء الطبخ ثم يوضع على النار حتى يغلي ثم نضيف اللحم المسلوق على اللبن بعد الغليان ويحرك حتى الغليان ويترك على نار هادئة وفي هذه الاثناء يجهز طبق الرز نضع ملعقتين من السمنة في الوعاء ثم تذوب على النار نغسل الرز المنقوع ويتبل بالملح والفلفل والبهارات ثم توضع الكمية في وعاء السمنة ونضيف عليها كمية كافية من ماء السلق -التي تغطي كمية الرز- وتوضع على نار هادئة لمدة نصف ساعة. او لحتى تجف المياه عن الأرز ثم نعد اغراض التزيين نقوم بقلي لصنوبر والفستق والجوز واللوز ونفرم البقدونس ناعم نضع الخبز على صحن التقديم ونشربه باللبن الذي قمنا بطبخة ونضع الرز فوقه ثم يوضع اللحم فوق الرز ويزين ثم يصب عليه من شراب اللبن ومطرح ما يسري يهري | ||||||
16-01-12, 12:49 AM | #30 | ||||||
نجم روايتي
| انا هختاااااااااااااار شيمو الملاك الحارس واذا مش موجوة هختاااار دودو او رنوش شيمو الها فترة ما بتدخل ان شاء الله بكون حظي حلو وبتشرفنا وبتعللنا اكلة مرتبة على فكرة رورو بتمووووووووووت على المنسف لو هية هون كان ما خلتلكم مكان لانها بتسف اللحم سف ..بتسف يعني بتاكله كله وما بتخلي حاجة وراها خخخخخخخخ | ||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|