26-08-12, 07:02 AM | #1 | ||||
نجم روايتي وعضو نشط وفعال في قسم الطبي و عضوه نشيطه بمطبخ روايتي وبقسم العناية بالشعر والبشرة
| طريقة عمل كبسة اللحم بالزبيب والخضار طريقة عمل كبسة اللحم بالزبيب والخضار المكونات: 1/2كيلو لحم مقطع 2 كوب ارز بسمتي 1 بصلة كبيرة سليمة بهارات صحيحة: لومي(ليمون اسمر ناشف) – قرفة عيدان – حب قرنفل – ورق غار – هيل – كركم رشة زعفران(ممكن الاستغناء عنه). زبيب احمر و ذهبي 1 حبة فلفل أحمر كبيرة مكعبات 2 حبة جزر مكعبات 1 1⁄2 كوب بسلة 1 بصلة كبيرة جوليان 1 فص ثوم مفرى التحضير: 1-يشوح اللحم مع التوابل الصحيحة والبصلة السليمة والكركم حتي يحمر قليلا ثم نضيف الماء وتترك لتغلي حتي تستوي نرفع اللحم جانبا 2- نشوح البصل والثوم والجزر والبسلة جيدا فى قليل من السمن ثم نضيف مرق اللحم و الارز بعد تتبيل المرق المغلى بالملح والفلفل الاسود والفلفل الاحمر الحار والقرفة وجوزة الطيب ثم نقلب الارز ونضيف الزعفران ويقلب بخفة ثم نعيد اللحم علي الوجه ونغلق الاناء ونتركه ليستوى ثم قبل التقديم نضيف الفلفل الاحمر ويقلب معه ثم اضيفى فحمة مشتعلة في قشرة بصل وضعيها داخل قطعة من الفويل ونرش عليها معلقة صغيرة سمن واول ما تدخن نضيفه داخل وعاء الطهى ونغلق الغطاء وتترك لمدة 20 دقيقة حتى يستوى الارز ثم نرفع الغطاء وتقلب جيدا وتغرف وتزين بالزبيب المحمر بالسمن وتقدم. طريقة عمل كسكسي باللحم المقادير: 1 كيلو كسكسى 1 كيلو لحم ضان 4 ثمرات بصل مقطع مقدار كزبرة خضراء 6 ثمرات طماطم مقطعة 4 ثمرات جزر 4 ثمرات كوسة ملعقة صغيرة فلفل اسود 1/2 ملعقة صغيرة قرفة ملعقة صغيرة كركم مقدار ملح مقدار ماء ساخن ملعقة صغيرة زيت ذرة 2 ملعقة زبدة مقدار حمص مسلوق التحضير: تغسل الخضروات جيدا وتقشر وتقطع قطعا متوسطة (تقطع بالطول) يغسل اللحم ويوضع فى اناء الطهو الطبخ: يضاف للحم البصل والطماطم المقطعة والتوابل والكزبرة الخضراء -ملعقة طعام زيت ذرةويقلب جيدا -يقلب اللحم على النار مع اضافة الماء الساخن الكافى وحتى يقترب اللحم من النضج وتضاف الخضروات -يفلفل الكسكسى بقليل من الماء الدفئ ويوضع فى اناء الكسكسى ليطهو فوق بخار الماء ويفلفل فى صينية كبيرة مع اضافة قليل من الماء الدفئ ليعلد لاناء الكسكسى حتى ينضج -يغرف الكسكسى فى طبق التقديم ويوضع اللحم والخضروات والحمص المسلوق فى منتصف الطبق طريقة عمل بيكاتا اللحمة بالمشروم المقادير: 5 شرائح لحم ستيك بتلو 5 ملعقة كبيرة دقيق 4 كوب شوربة لحمة 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 2 كوب مشروم مقطّع شرائح ثمرة بصلة كبيرة مقشرة ومفرومة كوب كريمة لباني ملح وفلفل الطريقة: 1- تبّلي شرائح اللحمة بالملح والفلفل، وغطّي اللحمة بالدقيق كويس من الناحيتين. 2- حمّري شرائح اللحمة في الزيت لمدة 5 دقائق من كل جانب أو لغاية ما يبقى لونها بني وبعد كده شيليها على جنب. 3- شوّحي البصل في نفس الطاسة اللي حمّرتي فيها اللحمة لغاية ما يبقى لونها دهبي. 4- ضيفي ملعقتين من الدقيق على البصل، وقلّبيهم كويس مع بعض، لغاية ما الدقيق يتجانس ويدوب مع الزيت والبصل، وبعد كده ضيفي عصير الليمون والشوربة مع التقليب لغاية ما كل المكونات تتجانس. 5- بعد كده ضيفي معاهم المشروم مع الاستمرار في التقليب، وبعد كده ضيفي اللحمة على الخليط، ولما تبدأ الشوربة في الغليان ضيفي الكريمة اللباني مع الاستمرار في التقليب. 6- سيبي البيكاتا على نار هادية لمدة من 15 : 20 دقيقة أو لغاية ما اللحمة والصوص يستووا تماما، وبعد كده اغرفي اللحمة في طبق التقديم وغطّيها بالصوص والمشروم.. وبالهنا والشفا. | ||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|