آخر 10 مشاركات
تبكيك أوراق الخريف (4) *مميزة ومكتملة*.. سلسلة للعشق فصول !! (الكاتـب : blue me - )           »          إمرأة الذئب (23) للكاتبة Karen Whiddon .. كاملة مع الروابط (الكاتـب : nagwa_ahmed5 - )           »          و آن أوان قطافك * مميزة **مكتملة* (الكاتـب : ahlem ahlem - )           »          رهان على قلبه(131) للكاتبة:Dani Collins (الجزء الأول من سلسلة الوريث الخاطئ)*كاملة* (الكاتـب : Gege86 - )           »          309- حب في عرض البحر - ليندا هوجز - مــ.د...(عدد جديد)** (الكاتـب : Dalyia - )           »          وَ بِكَ أَتَهَجَأْ .. أَبْجَدِيَتيِ * مميزة * (الكاتـب : حلمْ يُعآنقْ السمَآء - )           »          ومضة شك في غمرة يقين (الكاتـب : الريم ناصر - )           »          وريف الجوري (الكاتـب : Adella rose - )           »          2002-شيء في القلب-أماندا برونينغ-درا الكتاب العربي (الكاتـب : Just Faith - )           »          المواجهة الدامية - شهادة للتاريخ عن انهيار الاتحاد السوفيتي - رسلان حسبولاتوف (الكاتـب : علاء سيف الدين - )


العودة   شبكة روايتي الثقافية > عالم حواء النسائي > مــطــبــخ روايــتــي

Like Tree3Likes
إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-09-13, 10:56 AM   #11

فاطمة راضي

مشرفة المنتدى العام

alkap ~
 
الصورة الرمزية فاطمة راضي

? العضوٌ??? » 248669
?  التسِجيلٌ » Jun 2012
? مشَارَ?اتْي » 2,531
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Iraq
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » فاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   ice-lemon
¬» قناتك mbc4
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي


ﻻيحضرني اسم تاني للسلق..ان شاء الله ابحث عنه
بس هو من النباتات الورقية ..ورقته عريضة..زي الخس
بس طعمه مش بطعامة ورق العنب ﻷن ورق العنب بيكون حامض شوية
اما بالنسبة للبصل فﻻزم تفصلي طبقاته وتحشي كل طبقة على حدة
ومسألة الفصل بين الطبقات احيانا تكون صعبة
اسهل طريقة انك بعد ما تشيلي كل الرأس القاسي للبصلة..من أساسه
اعملي شق طولي للبصلة يصل الى قلبها..بعدين اضغطي ع البصلة..بين ايديكي الاتنين كدة هتلين وهي لوحدها هتتفتح زي الوردة..استخرجي اللب اوﻻ ثم الطبقة التي تليها..ثم التي بعدها..وهكذا..بالراحة اوي
اذا انكسرت كم واحدة بإيدك عادي حتى لو انقسمت نصين..حطي الخلطة على احدى الطبقتين وغطيها باﻷخرى..وباقي طبقات الخضر هتكبسها واللخلطة مش هتتبعتر..مش اوي..هههه
طبعا لب البصلة هيكون صغير وﻻينفع يتحشي..افرميه مع الخلطة وبالهنا والشفا




فاطمة راضي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 10:58 AM   #12

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة h.radi مشاهدة المشاركة
ﻻيحضرني اسم تاني للسلق..ان شاء الله ابحث عنه
بس هو من النباتات الورقية ..ورقته عريضة..زي الخس
بس طعمه مش بطعامة ورق العنب ﻷن ورق العنب بيكون حامض شوية
اما بالنسبة للبصل فﻻزم تفصلي طبقاته وتحشي كل طبقة على حدة
ومسألة الفصل بين الطبقات احيانا تكون صعبة
اسهل طريقة انك بعد ما تشيلي كل الرأس القاسي للبصلة..من أساسه
اعملي شق طولي للبصلة يصل الى قلبها..بعدين اضغطي ع البصلة..بين ايديكي الاتنين كدة هتلين وهي لوحدها هتتفتح زي الوردة..استخرجي اللب اوﻻ ثم الطبقة التي تليها..ثم التي بعدها..وهكذا..بالراحة اوي
اذا انكسرت كم واحدة بإيدك عادي حتى لو انقسمت نصين..حطي الخلطة على احدى الطبقتين وغطيها باﻷخرى..وباقي طبقات الخضر هتكبسها واللخلطة مش هتتبعتر..مش اوي..هههه
طبعا لب البصلة هيكون صغير وﻻينفع يتحشي..افرميه مع الخلطة وبالهنا والشفا
ان شاء الله هعمله واذا احتجت اسالك عن حاجة هسالك ان شاء الله


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 01:10 PM   #13

nahe24

نجم روايتي

alkap ~
 
الصورة الرمزية nahe24

? العضوٌ??? » 142458
?  التسِجيلٌ » Oct 2010
? مشَارَ?اتْي » 3,256
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Jordan
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » nahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   pepsi
¬» قناتك action
افتراضي

يسعد صبااااااحكم ولا مسااااؤكم مش عارفة اقول ايه

المهم حلوة الفكرة مبارح كنت عاملة ورق عنب وكوساااااااا

فاليوم احترت جدا اعمل ايه بالاخر قلت بما انه لسه في ملوخية طازة بالسوووووق خليني استغل
الفرصة واعمل ملوخية ودجاج مشوي ورز طبعا هاي الاكل الكل عندي بيحبها
وفعلا طبختها وعملت الرز وفاااااضل اعمل اشوي الدجاااااااج
طبعا الملوخية طبخة مشهورة جدا لهيك اكيد الكل بيعرفها فيعني ما في شي جديد
بس طلعت ملوخية انمااااااااا اييييييييييه يا لهوي على الطعم اللذيد
اتفضلوا معانا ههههههههههههه



nahe24 غير متواجد حالياً  
التوقيع








رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 01:29 PM   #14

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nahe24 مشاهدة المشاركة
يسعد صبااااااحكم ولا مسااااؤكم مش عارفة اقول ايه

المهم حلوة الفكرة مبارح كنت عاملة ورق عنب وكوساااااااا

فاليوم احترت جدا اعمل ايه بالاخر قلت بما انه لسه في ملوخية طازة بالسوووووق خليني استغل
الفرصة واعمل ملوخية ودجاج مشوي ورز طبعا هاي الاكل الكل عندي بيحبها
وفعلا طبختها وعملت الرز وفاااااضل اعمل اشوي الدجاااااااج
طبعا الملوخية طبخة مشهورة جدا لهيك اكيد الكل بيعرفها فيعني ما في شي جديد
بس طلعت ملوخية انمااااااااا اييييييييييه يا لهوي على الطعم اللذيد
اتفضلوا معانا ههههههههههههه

هههههههههههه تسلمي يا جميل هاتي طبق
بس ماقولتيلناش عملتي تتبيلة الفراخ ازاي لانه في اكتر من تتبيلة


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:00 PM   #15

اسفة

مراقبة،مشرفة عالمي..خيالي,الوثائقية،البحوث والمعلومات،روايتي كافيه،(قاصة ولؤلؤة ألتراس،لغوية،حارسة السراديب، راوي)،نشيطة،تسالي،متألقةومحررة جريدة الأدبي، صحافية فلفل حار،كاتبة عبير alkap ~

 
الصورة الرمزية اسفة

? العضوٌ??? » 110863
?  التسِجيلٌ » Feb 2010
? مشَارَ?اتْي » 47,718
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » اسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond reputeاسفة has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   ice-lemon
¬» قناتك fox
?? ??? ~
دورى يادنياكماتشائين وأرفعي من تشائين وأخفضى من تشائين لكنك أبدالن تغيري من الحقائق ولا من المثاليات الصحيحة أو الأفكار السليمة التى تؤكدلنادائما إن الأهداف المشروعة فى الحياة لا بدمنالسعي إليها بوسائل شريفةوأن ما نحققه بغيرهذه الوسائل لا يحقق لنا أبدا
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

يورينى فيكى ياسمسم هههههههههههه
كنت جاية أتخانق لقيت وصفات روعة دعيت لك خخخخ من غير ماتعلقى حظك معايا كده ههههه
بنت أختى شافت كلمة دليفرى وأنا براسلك جريت قالت لمامتها هيييييييييييييه سو بتقول دليفرررررررى
لقيت كله فوق راسى والمبجلة أختى اللى واخدة اجازة من كله قال ايه هى نازلة من السعودية تريح مش كفاية أتحبست أقول لها يلى أمشى المدارس بدت هناك تقول عادى عادى هنعيد ويحلها ربنا هم اللى اتعلمواخدوا أيه ماعلينا لقيت بوس وأحضان قلت ها خير هاتى م الآخر قالت ياحبى مش هتعبك إحنا نجيب دليفرى للولاد وتعملى لنا أرغفة والأرغفة دى سهلة جدا جدا بتجيبى العيش بلدى أو شامى وتحضرى الحشو اللى هو زى البيتزا طماطم وفلفل وبصل وزيتون طرنشات واى أضافة عندك لحمة مفرومة معصجة أو فراخ او سوسيس أو بسطرمة لو مافيش خالص عادى وتخلطى كله وتبشر جبنة رومى أو موتزريلا وتحشى العيش
وتكونى محضرة طاسة تيفال فيها شوية زيت زيتون او ذرة صوغنتتن وتحمرى الأرغفة على الجنبين بيبقى لونها دهبى وجميل وتقطعى زى ماتحبى انصاص أو اربع وبس خلاث والله لحطلهم فلفل مشطشط يلهلبهم خخخخ
المهم التليفونات أشتغلت أوختى التانية حبتى سمعت أنك مش هتطبخى النهاردة طب ممكن تعملى لى صينية مكرونة بالبشامل وفراخ بانية وشوربة لسان عصفور بس بليز هاتيهم قبل ماجوزى يجى من الشغل معلش أنتى عارفة لسه قايمة من ولادة وتعبانة خخخخخ
فهمونى مين اللى جاب سيرة دليفرى يبقى الطبيخ ليس لمرة واحدة بل أثنتان ههههههههههه






اسفة غير متواجد حالياً  
التوقيع


رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:01 PM   #16

Just Faith

مراقبةومشرفةسابقة ونجم روايتي وكاتبة وقاصة وملكة واحة الأسمر بقلوب أحلام وفلفل حار،شاعرة وسوبر ستارالخواطر،حكواتي روايتي وراوي القلوب وكنز السراديب

alkap ~
 
الصورة الرمزية Just Faith

? العضوٌ??? » 289569
?  التسِجيلٌ » Feb 2013
? مشَارَ?اتْي » 145,786
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Just Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond reputeJust Faith has a reputation beyond repute
?? ??? ~
جروبي بالفيس (القلم وما يهوى)https://www.facebook.com/groups/267317834567020/
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

قلت اجرب معكم كده حلوة الفكرة يا اسموتي
النهاردة القائمة عندي
صينية سمك فيلية مشوي بالفرن ورز احمر والحلو سلطة فواكة
السمك المشوي
سمك فيلية كبير قشر بياض او بلطي يتم تقططيعة بحجم متوسط ويتبل "عودين كزبرة خضرة وملح وكمون وليمون كثير وملعقة خل ابيض اوتفاح وملعقة صغيرة صويا صوص وممكن الأستغناء عنها وطبعا ثوم وواحدة فلفل اخضر كل دة مفروم بالكبة "بعد تتبيل السمك يرص بصينية ويترك لمدة ساعة ليتشرب السمك من التتبيلة ويضع بالفرن الحامي سابقا وتكون درجة حرارة الفرن متوسطة ولا يأخذ اكثر من 15 دقيقة ويحمر الوجة ويجمل بأعواد البقدونس وحلقات الفلفل والليمون
الأرز تحمير بصله ناعمة في ملعقة زيت حتى تأخذ اللون البني ثم يضاف الأرز ويراعي التقليب حتى يحمص الأرز بدون ان يتغير لونه تضاف المياة المغلية وملح وملعقة كمون ويقلب حتى يتشرب ثم تخفض النار عليه لتمام النضج
ويقدم مع سلطة الطحينة وسلطة الزبادي بالنعناع وسلطة خضراء وجرجير وخبز لمن لا يهوى الأرز مثل حكومتى التي لا تستطيع ان تعيش بدون رؤية الخبز على المائدة
سلطة الفواكة معروفة ولكن انا بعمل ميكس بين الفواكة الطازجة وده حسب الموسم والفواكة المعلبة المقطعة واضيف عليها المحلول السكري للكمبوت وماء مثلج وسكر حسب الرغبة ولا اضيف كريم شانتية إلا للأطفال فقط
فيه كمان طريقة لذيذة للبرتقال لوحده لأن عندي الصغير يرفض اكله بقوم بعمل كوب شراب مثل الذي يضاف لأى حلويات شرقية يعني سكر وماء وعصير ليمون وفانليا بس بيكون خفيف واقطع برتقال بصرة مكعبات صغيرة ثم اضيف عليه الشراب المعد سابقا واتركه عدة ساعات في الثلاجة او من اليوم السابق واقدمة في اكواب او بولات
وفيه كمان يا اسما علي سيرة المحشى محشي البطاطس وده عادة بتكون باللحم المفروم فقط وايضا بديل لورق العنب محشي ورق الخس البلدي ومحشي الملفوف ذي اللون البنفسجي بتاع السلطة بس افضل اعمله لوحده
وعلى فكرة انا غاوية افتكاسات علشان انا اكره المطبخ موت افضل الحياة على سندوتش
بالهنا والشفا
انا كنت الأول اركز قوي على اكل جوزي واطبخ من اجلة دلوقتي بعد العيال ما كبرو بقيت ممكن اعمل عدة انواع علشان هم لا يتفقون ابدا يعني يا جمرة العيال اشد من الزوج الذي كلما كبر يخف تشدده


Just Faith غير متواجد حالياً  
التوقيع
//upload.rewity.com/uploads/157061451865811.jpg[/IMG]ستجدون كل ما خطه قلمي هنــــــاااااااااااا[/URL][/FONT][/SIZE][/B]
الشكر لصديقتي أسفة التي دائماً تشعرني بأن هناك من يشعر بدون شكوى



سلسلة حد العشق بقلوب أحلام

رواياتي السابقة بقلوب أحلام
أنتَ جحيمي -- لازلت سراباً -- الفجر الخجول
هيـــامـ في برج الحمـــامـ // للكاتبة: Just Faith *مميزة
فراء ناعـــمــ (4)- للكاتبة Just Faith-

عروس الأوبال - ج2 سلسلة فراء ناعم- * just faith *
سلسلة عشاق صنعهم الحب فتمردوا "ضجيج الصمت"

ودي مشاركاتي في سلسلة لا تعشقي اسمرا
https://www.rewity.com/forum/t326617.html
https://www.rewity.com/forum/t322430.html
https://www.rewity.com/forum/t325729.html
ودي رسمية
https://www.rewity.com/forum/t350859.html

خواطري في دعوني أتنفس
ديوان حواء أنا !!

شكرا نيمو على خاطرتك المبدعة
رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:05 PM   #17

ليله طويله

نجم روايتي ومناقشة أدبية مميزة

 
الصورة الرمزية ليله طويله

? العضوٌ??? » 272111
?  التسِجيلٌ » Nov 2012
? مشَارَ?اتْي » 2,082
?  نُقآطِيْ » ليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond repute
افتراضي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ماشاء الله عليكم شاطرين كده حاسه انى مكسوفه منكم ومش عايزه اقول بس انا يعنى عشان احنا اساسا اتنين وكبرنا فبحاول الاكل يكون خفيف فانا عامله فراخ وبطاطس ورز الفراخ مسلوقه وبعدين بدخلها الفرن تتحمر مع نفسيها من غير اى اضافات غير الملح والفلفل الفراخ بلدى يمكن المصريين هيعرفو انها مش محتاجه اكتر من الملح والفلفل عشان يبان طعمها وهى اساسا غير خالص عن الفراخ البيضا اللى مهما عملنا بيبقى طعمها يدوبك مقبول اما البطاطس هى بالصلصه ولكن من غير اى دهون برضه بس بشربه الفرخه البلدى اللى هى اساسا دهونها قليله جدا والرز كمان شرحه بس وده غدا اليوم الحلو بقى اى فاكهه يجيبها معاه الحكومه وعلى فكره عجبنى جدا كل الاكلات بس فاطمه ليه سلق انت ممكن تحتفظى بورق العنب طول السنه وتطلعى زى ما انت عاوزه بدل اللجوء الى الحلول البديله السلق ده على فكره عندنا بستعمله للقلقاس مع الكزبره الخضراء بيتفرمو سوا مع الثوم دى اول مره اسمع انه بيتحشى تصدقى هبقى اجربه لو انى عندى ورق عنب فى الديب وجميله قوى حكايه الاكل الدمياطى دى انا اموت فى السمك وكل اكلاته ولسه عامله السمك بالبطاطس الاسبوع اللى فات تسلمى اسما على الافكار الجميله وتسلم ايدين كل الحلوين الشاطرين حسستونى انى بعمل اكلى بسرعه كده وايه حاجه وخلاص ايوه كده حمسونى عشان ابدع شويه الواحد بقى كسول تسلمو يا حلوين


ليله طويله غير متواجد حالياً  
التوقيع
]
رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:22 PM   #18

ليله طويله

نجم روايتي ومناقشة أدبية مميزة

 
الصورة الرمزية ليله طويله

? العضوٌ??? » 272111
?  التسِجيلٌ » Nov 2012
? مشَارَ?اتْي » 2,082
?  نُقآطِيْ » ليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond reputeليله طويله has a reputation beyond repute
افتراضي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جميله على فكره حكايه الارغفه دى شبه الحواوشى شويه بس انك تعمليها باى شىء موجود عندك دى تنفع كمان فى العشا انا بحتار فى العشا لان الحكومه بتحب تتعشى كويس وجميل يا ايمان انك تدمجى فى سلطه الفواكه المحفوظ مع الفريش ابقى اجربها انا بجيب بس الاناناس محفوظ وانا بس اللى باكله فدى فرصه انى ادخله مع سلطه الفواكه عشان الحكومه برضه تلحق حاجه هههههههههه انا مع الفاكهه اى ان كانت محفوظه فرش بقوم بكل الواجب الحقيقه


ليله طويله غير متواجد حالياً  
التوقيع
]
رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:25 PM   #19

crazygirl-1995

نجم روايتي وعضو ة متألقة في علم النفس وتطوير الذات وعضوة نشيطة وفعالة في قسم الطب والصحة والقسم الأدبي و شعلة التسالي وفراشة التصميم الفضيةوفراشة متالقه في قسم الازياءوطالبة متميزة في دورة فن الخي

alkap ~
 
الصورة الرمزية crazygirl-1995

? العضوٌ??? » 208152
?  التسِجيلٌ » Nov 2011
? مشَارَ?اتْي » 4,811
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Morocco
? مزاجي » مزاجي
My Facebook My Twitter My Flickr My Fromspring My Tumblr My Deviantart
?  نُقآطِيْ » crazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond reputecrazygirl-1995 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   bison
¬» قناتك action
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
لايخذل الله قلباً يتوكل عليه ولا يخذل الله يداً ترتفع إليه
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

ميرسي سمسمة عالموضوع
اليوم انا مش هطبخخخخخخخخ لانه جوزي هيجيب معاه اكل من بره ههههههه اجازة
مبارح طبخت طاجين بالدجاج والبطاطا والبازلاء
وطريقتها
نجيب الدجاج بعد مايتنظف ويتغسل وممكن ادخل السكين فيه يعني اعمل فتحات صغيرة عشان يتشرب نكهة البهارات واحطه في الطنجرة ( احنا بنسميها غاميلا هههههههه )
بعدين 3 بصلات متوسطات واقطعهم شرايح واحطهم في الطنجرة والتوم واحط زيت الزيتون ( نحنا بالمغرب بنسستخدم هالزيت في اغلب اكلاتنا ) وبعدين احط الملح والفلفل الاسود والتحميرة ورربع ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة وملعقة قرفة مطحونة ((( هده ضرووووووورية ادا بدك تطبخي الدجاج بيعطي نكهة تجنننننن ع الدجاج ومابتعرفي انها قرفة بتحسي انه في طعامة غير طبيعية )
وشوية كمون وبقدونس وكزبرة مفرومين بعدين نبدا نحرك في الطنجرة بالملعقة عشان كله يختلط ممكن اذا عندك وقت تخليه كم ساعة ليتشرب النكهة او اذا ماعندك على طووول حطيه عالنار بس حطيه على اصغر عين عندك وغطيه بالغطا كويس وحطي المار ع الاخر
اذا بتلاحظوا انا ماذكرت ابدا انكم تحطوا موية عليه بس لما انتي بتحطيه على اصغر عين وعلى نار هاااااادية وهو مغطى هيبدا يعرق والبخار يطلع للغطا وبعدين بيقلب موية وبينطبخ من نفسه وسر المطبخ المغربي العتيق الطبخ على ناااار هادية وبببطئ وبهيك بيستوي الاكل مزبوووووووووط واذا بدك ضيفي شوية مي وممكن ياخد وقت بس في النهاية النتيجة تستاهل
بعد نص ساعة بضيف البطاطا والبازلاء


crazygirl-1995 غير متواجد حالياً  
التوقيع


رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 02:38 PM   #20

جمرة الهوى

نجم روايتي ونجمة التراس المنتدى الأدبي وشاعرة متألقة في القسم الأدبي وفراشة متالقة في قسم الاناقة والازياء

alkap ~
 
الصورة الرمزية جمرة الهوى

? العضوٌ??? » 237667
?  التسِجيلٌ » Apr 2012
? مشَارَ?اتْي » 1,592
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
My Facebook My Twitter My Flickr My Fromspring My Tumblr My Deviantart
?  نُقآطِيْ » جمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond reputeجمرة الهوى has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   freez
¬» قناتك max
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة aysel _2011 مشاهدة المشاركة
اممممممممم روعة خلاص هعملها ان شاء الله الاسبوع الجاي
بس سؤالين
تنفع بالسمك الفيليه لان انا وجوزي ما بناكلش غيره ( هو تناكة وانا مشكلتي مابعرفش افصصه ربنا يخليها ماما بتقعدني جنبها انا وعيالي تفصصلنا فمصر ههههههههههه)
وصنية البطاطس اللي بصلصة ولا اللي منها فيها ؟
تسلمي على التجاوب يا بيرو
يا ختي يا صغنونة هابعتلك بنتي الصغيرة تفصص لك يا حلوة ههههههههههههههه
شوفي يا سمسم هي معمولة للسمك الكبير اللى بيقطع فليه بعظم أنتي و اللي تحبيه
تقطعي السمك بنصف حجم كف الأيد و تغسلية كويس و تصفيه من الميه و تقطعي عليه طرنشات البصل و تهرسي فصين توم وتحطي عليهم كمون و فلفل و كسبرة ناشفة و تقطعي فلفلة خاضرة شرايح حارة أو حلوة أنتي و راحتك و ملح و تدعيكيهم مع السمك بأيدك كويس علشان السمك يتشرب التوابل مع البصل و التوم و تسيبيهم فى صنية الطبخ ساعة أو نصف ساعة متبلين كده و بعدين تقطعي بطاطس شرايح و تحطيهم على الخليط و تعصري طماطم و تحطية فوق الخليط و معلقتين زيت و بعدين تحطي الخليط كله على النار يطبخ لما يخلص نحطه فى اللفرن ياخد اللون الدهبي للصنية و بالهنا و ابقي قوليلي رأيك أنا عن نفسي بموت في الأكلة دي


جمرة الهوى غير متواجد حالياً  
التوقيع
رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
انهاردة, هتطبخي

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة

الانتقال السريع


الساعة الآن 07:29 PM



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.