11-09-13, 10:56 AM | #11 | ||||||||||
مشرفة المنتدى العام
| ﻻيحضرني اسم تاني للسلق..ان شاء الله ابحث عنه بس هو من النباتات الورقية ..ورقته عريضة..زي الخس بس طعمه مش بطعامة ورق العنب ﻷن ورق العنب بيكون حامض شوية اما بالنسبة للبصل فﻻزم تفصلي طبقاته وتحشي كل طبقة على حدة ومسألة الفصل بين الطبقات احيانا تكون صعبة اسهل طريقة انك بعد ما تشيلي كل الرأس القاسي للبصلة..من أساسه اعملي شق طولي للبصلة يصل الى قلبها..بعدين اضغطي ع البصلة..بين ايديكي الاتنين كدة هتلين وهي لوحدها هتتفتح زي الوردة..استخرجي اللب اوﻻ ثم الطبقة التي تليها..ثم التي بعدها..وهكذا..بالراحة اوي اذا انكسرت كم واحدة بإيدك عادي حتى لو انقسمت نصين..حطي الخلطة على احدى الطبقتين وغطيها باﻷخرى..وباقي طبقات الخضر هتكبسها واللخلطة مش هتتبعتر..مش اوي..هههه طبعا لب البصلة هيكون صغير وﻻينفع يتحشي..افرميه مع الخلطة وبالهنا والشفا | ||||||||||
11-09-13, 10:58 AM | #12 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
| ||||||||||||
11-09-13, 01:10 PM | #13 | |||||||||
نجم روايتي
| يسعد صبااااااحكم ولا مسااااؤكم مش عارفة اقول ايه المهم حلوة الفكرة مبارح كنت عاملة ورق عنب وكوساااااااا فاليوم احترت جدا اعمل ايه بالاخر قلت بما انه لسه في ملوخية طازة بالسوووووق خليني استغل الفرصة واعمل ملوخية ودجاج مشوي ورز طبعا هاي الاكل الكل عندي بيحبها وفعلا طبختها وعملت الرز وفاااااضل اعمل اشوي الدجاااااااج طبعا الملوخية طبخة مشهورة جدا لهيك اكيد الكل بيعرفها فيعني ما في شي جديد بس طلعت ملوخية انمااااااااا اييييييييييه يا لهوي على الطعم اللذيد اتفضلوا معانا ههههههههههههه | |||||||||
11-09-13, 01:29 PM | #14 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
بس ماقولتيلناش عملتي تتبيلة الفراخ ازاي لانه في اكتر من تتبيلة | ||||||||||||
11-09-13, 02:00 PM | #15 | |||||||||||
مراقبة،مشرفة عالمي..خيالي,الوثائقية،البحوث والمعلومات،روايتي كافيه،(قاصة ولؤلؤة ألتراس،لغوية،حارسة السراديب، راوي)،نشيطة،تسالي،متألقةومحررة جريدة الأدبي، صحافية فلفل حار،كاتبة عبير
| يورينى فيكى ياسمسم هههههههههههه كنت جاية أتخانق لقيت وصفات روعة دعيت لك خخخخ من غير ماتعلقى حظك معايا كده ههههه بنت أختى شافت كلمة دليفرى وأنا براسلك جريت قالت لمامتها هيييييييييييييه سو بتقول دليفرررررررى لقيت كله فوق راسى والمبجلة أختى اللى واخدة اجازة من كله قال ايه هى نازلة من السعودية تريح مش كفاية أتحبست أقول لها يلى أمشى المدارس بدت هناك تقول عادى عادى هنعيد ويحلها ربنا هم اللى اتعلمواخدوا أيه ماعلينا لقيت بوس وأحضان قلت ها خير هاتى م الآخر قالت ياحبى مش هتعبك إحنا نجيب دليفرى للولاد وتعملى لنا أرغفة والأرغفة دى سهلة جدا جدا بتجيبى العيش بلدى أو شامى وتحضرى الحشو اللى هو زى البيتزا طماطم وفلفل وبصل وزيتون طرنشات واى أضافة عندك لحمة مفرومة معصجة أو فراخ او سوسيس أو بسطرمة لو مافيش خالص عادى وتخلطى كله وتبشر جبنة رومى أو موتزريلا وتحشى العيش وتكونى محضرة طاسة تيفال فيها شوية زيت زيتون او ذرة صوغنتتن وتحمرى الأرغفة على الجنبين بيبقى لونها دهبى وجميل وتقطعى زى ماتحبى انصاص أو اربع وبس خلاث والله لحطلهم فلفل مشطشط يلهلبهم خخخخ المهم التليفونات أشتغلت أوختى التانية حبتى سمعت أنك مش هتطبخى النهاردة طب ممكن تعملى لى صينية مكرونة بالبشامل وفراخ بانية وشوربة لسان عصفور بس بليز هاتيهم قبل ماجوزى يجى من الشغل معلش أنتى عارفة لسه قايمة من ولادة وتعبانة خخخخخ فهمونى مين اللى جاب سيرة دليفرى يبقى الطبيخ ليس لمرة واحدة بل أثنتان ههههههههههه | |||||||||||
11-09-13, 02:01 PM | #16 | ||||||||||
مراقبةومشرفةسابقة ونجم روايتي وكاتبة وقاصة وملكة واحة الأسمر بقلوب أحلام وفلفل حار،شاعرة وسوبر ستارالخواطر،حكواتي روايتي وراوي القلوب وكنز السراديب
| قلت اجرب معكم كده حلوة الفكرة يا اسموتي النهاردة القائمة عندي صينية سمك فيلية مشوي بالفرن ورز احمر والحلو سلطة فواكة السمك المشوي سمك فيلية كبير قشر بياض او بلطي يتم تقططيعة بحجم متوسط ويتبل "عودين كزبرة خضرة وملح وكمون وليمون كثير وملعقة خل ابيض اوتفاح وملعقة صغيرة صويا صوص وممكن الأستغناء عنها وطبعا ثوم وواحدة فلفل اخضر كل دة مفروم بالكبة "بعد تتبيل السمك يرص بصينية ويترك لمدة ساعة ليتشرب السمك من التتبيلة ويضع بالفرن الحامي سابقا وتكون درجة حرارة الفرن متوسطة ولا يأخذ اكثر من 15 دقيقة ويحمر الوجة ويجمل بأعواد البقدونس وحلقات الفلفل والليمون الأرز تحمير بصله ناعمة في ملعقة زيت حتى تأخذ اللون البني ثم يضاف الأرز ويراعي التقليب حتى يحمص الأرز بدون ان يتغير لونه تضاف المياة المغلية وملح وملعقة كمون ويقلب حتى يتشرب ثم تخفض النار عليه لتمام النضج ويقدم مع سلطة الطحينة وسلطة الزبادي بالنعناع وسلطة خضراء وجرجير وخبز لمن لا يهوى الأرز مثل حكومتى التي لا تستطيع ان تعيش بدون رؤية الخبز على المائدة سلطة الفواكة معروفة ولكن انا بعمل ميكس بين الفواكة الطازجة وده حسب الموسم والفواكة المعلبة المقطعة واضيف عليها المحلول السكري للكمبوت وماء مثلج وسكر حسب الرغبة ولا اضيف كريم شانتية إلا للأطفال فقط فيه كمان طريقة لذيذة للبرتقال لوحده لأن عندي الصغير يرفض اكله بقوم بعمل كوب شراب مثل الذي يضاف لأى حلويات شرقية يعني سكر وماء وعصير ليمون وفانليا بس بيكون خفيف واقطع برتقال بصرة مكعبات صغيرة ثم اضيف عليه الشراب المعد سابقا واتركه عدة ساعات في الثلاجة او من اليوم السابق واقدمة في اكواب او بولات وفيه كمان يا اسما علي سيرة المحشى محشي البطاطس وده عادة بتكون باللحم المفروم فقط وايضا بديل لورق العنب محشي ورق الخس البلدي ومحشي الملفوف ذي اللون البنفسجي بتاع السلطة بس افضل اعمله لوحده وعلى فكرة انا غاوية افتكاسات علشان انا اكره المطبخ موت افضل الحياة على سندوتش بالهنا والشفا انا كنت الأول اركز قوي على اكل جوزي واطبخ من اجلة دلوقتي بعد العيال ما كبرو بقيت ممكن اعمل عدة انواع علشان هم لا يتفقون ابدا يعني يا جمرة العيال اشد من الزوج الذي كلما كبر يخف تشدده | ||||||||||
11-09-13, 02:05 PM | #17 | ||||
نجم روايتي ومناقشة أدبية مميزة
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ماشاء الله عليكم شاطرين كده حاسه انى مكسوفه منكم ومش عايزه اقول بس انا يعنى عشان احنا اساسا اتنين وكبرنا فبحاول الاكل يكون خفيف فانا عامله فراخ وبطاطس ورز الفراخ مسلوقه وبعدين بدخلها الفرن تتحمر مع نفسيها من غير اى اضافات غير الملح والفلفل الفراخ بلدى يمكن المصريين هيعرفو انها مش محتاجه اكتر من الملح والفلفل عشان يبان طعمها وهى اساسا غير خالص عن الفراخ البيضا اللى مهما عملنا بيبقى طعمها يدوبك مقبول اما البطاطس هى بالصلصه ولكن من غير اى دهون برضه بس بشربه الفرخه البلدى اللى هى اساسا دهونها قليله جدا والرز كمان شرحه بس وده غدا اليوم الحلو بقى اى فاكهه يجيبها معاه الحكومه وعلى فكره عجبنى جدا كل الاكلات بس فاطمه ليه سلق انت ممكن تحتفظى بورق العنب طول السنه وتطلعى زى ما انت عاوزه بدل اللجوء الى الحلول البديله السلق ده على فكره عندنا بستعمله للقلقاس مع الكزبره الخضراء بيتفرمو سوا مع الثوم دى اول مره اسمع انه بيتحشى تصدقى هبقى اجربه لو انى عندى ورق عنب فى الديب وجميله قوى حكايه الاكل الدمياطى دى انا اموت فى السمك وكل اكلاته ولسه عامله السمك بالبطاطس الاسبوع اللى فات تسلمى اسما على الافكار الجميله وتسلم ايدين كل الحلوين الشاطرين حسستونى انى بعمل اكلى بسرعه كده وايه حاجه وخلاص ايوه كده حمسونى عشان ابدع شويه الواحد بقى كسول تسلمو يا حلوين | ||||
11-09-13, 02:22 PM | #18 | ||||
نجم روايتي ومناقشة أدبية مميزة
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جميله على فكره حكايه الارغفه دى شبه الحواوشى شويه بس انك تعمليها باى شىء موجود عندك دى تنفع كمان فى العشا انا بحتار فى العشا لان الحكومه بتحب تتعشى كويس وجميل يا ايمان انك تدمجى فى سلطه الفواكه المحفوظ مع الفريش ابقى اجربها انا بجيب بس الاناناس محفوظ وانا بس اللى باكله فدى فرصه انى ادخله مع سلطه الفواكه عشان الحكومه برضه تلحق حاجه هههههههههه انا مع الفاكهه اى ان كانت محفوظه فرش بقوم بكل الواجب الحقيقه | ||||
11-09-13, 02:25 PM | #19 | |||||||||||||
نجم روايتي وعضو ة متألقة في علم النفس وتطوير الذات وعضوة نشيطة وفعالة في قسم الطب والصحة والقسم الأدبي و شعلة التسالي وفراشة التصميم الفضيةوفراشة متالقه في قسم الازياءوطالبة متميزة في دورة فن الخي
| ميرسي سمسمة عالموضوع اليوم انا مش هطبخخخخخخخخ لانه جوزي هيجيب معاه اكل من بره ههههههه اجازة مبارح طبخت طاجين بالدجاج والبطاطا والبازلاء وطريقتها نجيب الدجاج بعد مايتنظف ويتغسل وممكن ادخل السكين فيه يعني اعمل فتحات صغيرة عشان يتشرب نكهة البهارات واحطه في الطنجرة ( احنا بنسميها غاميلا هههههههه ) بعدين 3 بصلات متوسطات واقطعهم شرايح واحطهم في الطنجرة والتوم واحط زيت الزيتون ( نحنا بالمغرب بنسستخدم هالزيت في اغلب اكلاتنا ) وبعدين احط الملح والفلفل الاسود والتحميرة ورربع ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة وملعقة قرفة مطحونة ((( هده ضرووووووورية ادا بدك تطبخي الدجاج بيعطي نكهة تجنننننن ع الدجاج ومابتعرفي انها قرفة بتحسي انه في طعامة غير طبيعية ) وشوية كمون وبقدونس وكزبرة مفرومين بعدين نبدا نحرك في الطنجرة بالملعقة عشان كله يختلط ممكن اذا عندك وقت تخليه كم ساعة ليتشرب النكهة او اذا ماعندك على طووول حطيه عالنار بس حطيه على اصغر عين عندك وغطيه بالغطا كويس وحطي المار ع الاخر اذا بتلاحظوا انا ماذكرت ابدا انكم تحطوا موية عليه بس لما انتي بتحطيه على اصغر عين وعلى نار هاااااادية وهو مغطى هيبدا يعرق والبخار يطلع للغطا وبعدين بيقلب موية وبينطبخ من نفسه وسر المطبخ المغربي العتيق الطبخ على ناااار هادية وبببطئ وبهيك بيستوي الاكل مزبوووووووووط واذا بدك ضيفي شوية مي وممكن ياخد وقت بس في النهاية النتيجة تستاهل بعد نص ساعة بضيف البطاطا والبازلاء | |||||||||||||
11-09-13, 02:38 PM | #20 | ||||||||||||
نجم روايتي ونجمة التراس المنتدى الأدبي وشاعرة متألقة في القسم الأدبي وفراشة متالقة في قسم الاناقة والازياء
| اقتباس:
شوفي يا سمسم هي معمولة للسمك الكبير اللى بيقطع فليه بعظم أنتي و اللي تحبيه تقطعي السمك بنصف حجم كف الأيد و تغسلية كويس و تصفيه من الميه و تقطعي عليه طرنشات البصل و تهرسي فصين توم وتحطي عليهم كمون و فلفل و كسبرة ناشفة و تقطعي فلفلة خاضرة شرايح حارة أو حلوة أنتي و راحتك و ملح و تدعيكيهم مع السمك بأيدك كويس علشان السمك يتشرب التوابل مع البصل و التوم و تسيبيهم فى صنية الطبخ ساعة أو نصف ساعة متبلين كده و بعدين تقطعي بطاطس شرايح و تحطيهم على الخليط و تعصري طماطم و تحطية فوق الخليط و معلقتين زيت و بعدين تحطي الخليط كله على النار يطبخ لما يخلص نحطه فى اللفرن ياخد اللون الدهبي للصنية و بالهنا و ابقي قوليلي رأيك أنا عن نفسي بموت في الأكلة دي | ||||||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
الكلمات الدلالية (Tags) |
انهاردة, هتطبخي |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|