19-01-20, 08:48 PM | #1 | |||||||||||
مشرفة منتدى عبير واحلام والروايات الرومانسيةومنتدى سلاسل روايات مصرية للجيب وكاتبة في قسم قصص من وحي الأعضاء
| مكرونة بشاميل بالفراخ المقادير : كيس مكرونة قلم 400 جرام 4 صدور فيليه كبيرة محمرة بانيه للصوص : 3 م ك دقيق 2 كوب لبن 1 كوب كريمة طهي 4 مكعبات جبنة كريمي 3 م ك زبدة ملح و فلفل ********* طريقة التحضير : تسلق المكرونة نصف سلقة في حلة نحضرالبشامل : على نار متوسطة تسيح الزبدة و نضيف الدقيق مع التقليب حتى يذوب و نضيف اللبن تدريجيا مع التقليب و نضيف الكريمة مع التقليب نضيف الملح والفلفل و الجبنة الكريمي و نقلب حتى تمام ذوبان الجبن و حتى نصل لقوام البشامل المتعارف عليه و نأخذ منه كبشة نقلبها مع المكرونة نقطع البانيه اصابع سميكة في قالب الفرن ندهنه زبدة سايحة و نصب كبشة واحدة بشامل نفردها في قاع القالب نضيف نصف كمية المكرونة و نرص اصابع البانيه , ثم النصف الباقي من المكرونة و باقي البشامل عالوش يدخل فرن سابق التسخين حتى يحمر الوجه و يقدم ساخنا | |||||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|