23-03-22, 12:42 AM | #1 | |||||||||||
مشرفة منتدى عبير واحلام والروايات الرومانسيةومنتدى سلاسل روايات مصرية للجيب وكاتبة في قسم قصص من وحي الأعضاء
| كبيبة البرغل المقادير :- ربع كيلو لحمة مفرومة معلقتين سمنة نصف كيلو بصل مقطع نصف كوب بقدونس مفروم نصف ملعقة صغيرة سكر رشة زعتر جاف رشة حبهان بودر ملح، فلفل أسود (للتغليف) 2ملعقة كبيرة بصل مفروم فص ثوم 3/4كوب برغل ناعم نصف كوب دقيق رشة قرفة بودر رشة سبع بهارات طريقة التحضير :- -في الكبة نحط البصل ونفرمه وبعدين في طاسة على النار نحط السمنة لغاية ما تسخن و نحط البصل ولما يبدأ يغير لونه نحط اللحمة المفرومة والسكر والبهارات كلها ونقلب ولما يتغير لونها وتستوي وتجف منها المياه تماماً نرفعها من على النار و نحط البقدونس ونقلب و في الكبة نحط كل مكونات التغليف ونفرمها كويس وبعدين ناخد من خليط التغليف ونشكله على شكل قطعة في حجم الليمونة الكبيرة ونقوره بصباعنا الكبير المبلول بالمياه ونخلي الكافر رقيق وبعدين نحشيه بخلطة اللحمة المفرومة ونقفلها ونعمل بوز ونرصها على طبق ونسيبها لمدة ساعة في الثلاجة قبل القلي تحمر في زيت غزير علي نار متوسطه. ممكن تفرزيها في الفريز و نحط كيس بين كل طبقة عشان ماتلزقش. | |||||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|