21-09-09, 10:27 PM | #52 | ||||
نجم روايتي
| طريقة عمل كعك العيد بالطريقة المصرية - كحك مصري الكمية تكفي:10 أشخاص وقت التحضير:30 دقيقة وقت الطهي:30 دقيقة المقادير:كيلو دقيق 2 كوب سمن كوب حليب 3ملعقة كبيرة سمسم 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 ملعقة صغيرة رائحة الكعك قيلا من الملح للحشو ملبن أو عين الجمل حسب الرغبة التحضير:نضرب السمن بالمضرب حتي ينعم نضيف الحليب مع الاستمرار في الضرب حتي يتجانس الخليط. نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك. نصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ونعجن حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها تقطع العجينة الي كرات متساوية ونحشى بقطعة صغيرة من عين الجمل و الملبن( بحجم البندقة الصغيرة) نقوم بنقش الكحك بالطريقة المعتادة يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة | ||||
10-11-09, 08:58 PM | #53 | ||||
نجم روايتي
| القراقيش المصريه اولا المقادير كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق كوب لبن دافىء ملعقه طعام ممسوحه خميره ربع كيلو سمن او زبده ربع كوب ماء ملعقه صغيره ملح سمسم وحبه البركه يسخن السمن و تترك علي النار الي ان تغلي يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينس وننضيف السمن الساخن نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا وده شكل العجوه بداخلها ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط وتقدم مع احلى فنجان شاى وبالهنا والعافيه ويارب يعجبكم منقول | ||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|