آخر 10 مشاركات |
|
| LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
15-09-09, 12:25 AM | #11 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| شريمب مشوى رز بالخضار وسمكة مشوية وسلطة يمى وكانت عبارة عن ارز بالخضار وشريمب مشوى وسمكة مشوية بالفرن وسلطة وبطاطا مقلية اولا: الارز بالخضار المشكلة ثانيا: الشريمب او الجمبرى عبارة عن شريمب منظف ومغسول ونتبلة بشوية ليمون وثوم وفلفل اسود وكمون وبهارات سمك ونتركهم يتبلوا نص ساعة وبعدين نشويهم على الغاز بشوية زبدة لعند ما يستوى ويصبح لونهم وردى ثالثا : سمكة مشوية بالفرن يتبعععععععععع | ||||||||||||||
15-09-09, 12:26 AM | #13 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| المقبلات الطباهج على الطريقة الليبية طبعا اختلفت الطرق بس المضمون واحد وهدا الطبخة مشهوره بليبيا وممكن يقدم لوحده او مع وجبات السمك او اى شى طبعا ممكن يتقدم بطريقة تانية وهو انك تقطعى الخضار بشكل طولى و تخلطى الخضار على الصوص وتخلطيهم وتقدميهم مع رشة كسبرة خضرا اسهل وهده الطريقة التقليدية المكونات: بطاطس مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه بدنجان مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه طماطم اخضر فلفل حار اخضر ثوم كمون وكسبر مرحى فلفل احمر بودرة اختيارى وملح وفلفل اسود طماطم معجون الطريقة: نقلى البطاطا والبدنجان والكوسا انا ما كانت عندى ونصفيهم من الزيت ونضعهم على جنب والباقى مشروح بالصور عندما نجهز كل شى نرتب الخضروات بالترتيب زى ما فى الصور بعدين نصب فوقهم الصاصة وكل ما كنت اكثر انا عندى احلى ونزينها بالفلفل المقلى الحار وتوكل بالخبز نضع الصلصة فوق الخضروات ثم نحط الباقى تانيا: نيويرك فرايز بطريقتى نحتاج بطاطس مقلية لحم مفروم بالصلصة جبنه برمجان او اى نوع تانى عادى مبشورة ساور كريم(او لبنه مع زبادى البديل له) فلفل اخضر وطماطم مقطعين مكعبات الطريقة: نضع طبقة بطاطا وفوقها المفروم ممكن يكون بالنص بس انا وزعته وفوقه الساور كريم تم الخضار تم الجبنه يتبعععععععع | ||||||||||||||
15-09-09, 12:26 AM | #14 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| (3) انواع مقبلات مقلية سبيرنق رول وبوريك وسمبوسه يا سلام هذه صورة الصحن النوع الاول: البوريك وهنا الورق كان جاهز والحشوة هذه من احتراعى تحفة صح تاخد وقت بس لذيذة جدا والكل يعجب بيها لما يذوقها عندى نفس الشى ممكن نغير الحشوة لحم مفروم البوريك باللحم المفروم الحشوة عبارة عن: لحم مفروم معصج عادى مع بصل وبهارات لما ينضج نضيف ليه بصل احمر مقطع مكعبات صغير وبقدونس وشبت مفرومين وجبنه اى نوع وبهارات ونحشى بيها الورق ونقصها نصين كما فى الصورة تانيا: السمبوسة بالمفروم وهنا ما صورت الطريقة الحشوة عبارة عن لحم مفروم معصج عادى ونضيف عليه بصل احمر مكعبات بقدونس وشبت وجبنه وبهارات ونحشى بيها السمبوسه ونلفها على شكل مثلثاث ونقليها ثالثا: السبيرنق رول وحشيته جبنه نوعين مع شوية زعتر وزيتون ولفيتهم وقليتهم فى الزيت وهذه صورة النوعين يتبعععععععععععععع | ||||||||||||||
15-09-09, 12:42 AM | #15 | ||||
| والله يا قلبي مش قادرة استنى لازم اشكرك على هالمجهود الراائع وما شااء الله عليكي شيف عسل ^^ وما شاء الله طبخاتك لذيذة وطريقة تزيينك بتجذب الواحد حتى ياكل وبتشهيه :P الف الف شكر غلااااااتي والله يعطيكِ الف عاااااااااااافية وتسلم ايدك يا احلى شيف ولو فيه اكتر من التقييم كان اعطيتك لانه بتستاهلي يا قمر دمتِ بود | ||||
15-09-09, 04:40 AM | #18 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| السلام عليكم حبيباتى اليوم جبتلكم مقبلات سهلة وخفيفة وحلوة فى نفس الوقت وسهلة التناول ان شاء الله تنال اعجابكم النوع الاول: قوالب البف باسترى بالشريمب وهى عبارة عن عجينه البف جاهرة تقطعيها على الشكل المطلوب وتخبزيها بالفرن ولما تنضج نحشيها حشوة جميلة وهيا عبارة عن شريمب مطبوخ ومصفى ونقطعة قطع صغيرة ونقطع بصل مكعبات ونشوحها على النار مع شوية زبدة لما يدبل البصل نضيف ليه الشريمب المقطع نحرك شوية بس وبعدين نضيف كسبرة وبقدونس اخضر مقطع ونطفى النار ولما تبرد نضيف عليها مايونيز وساور كريم وفلفل اسود ونحشى بيها القوالب. النوع التانى : عبارة عن حمص بالطحينه قدمته بطريقة حلوة من اختراعى وهى عبارة عن حمص بالطحينة وسبق ونزلت طريقته من قبل بس اخترعت طريقة تقديم حلوة وهى انه نحطها فى قوالب السابليه وطبعا انا القوالب هنا جاهزة وطيبتها بالفرن وحمرتها وحطيت شوية مفروم بعدين حطيت عليه الحمص بالطحينه وزينته بحمص وشوية كمون وسهل للاكل النوع الثالث والرابع : عبارة عن مينى بوريك بشكلين وحشيتهم لحم مفروم والتانى مفروم مع جبن وقدمنهم بهدا الشكل مع شوية زيتون وشوية زينه للتتماشى مع الحفلات يتبعععععععع | ||||||||||||||
15-09-09, 04:42 AM | #19 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| صورة طوليه وهده مقبلات نزلتها هنا وهدا الرابط وهدا الموضوع كامل بالشرح وهده طريقة تقديمها فى الصحون ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجددتابع معجناتى بلمساتى اشكال جديدة وخطيره جدا وتواجة بقوة هديتى لرمضان لا تفوتكم روعةة كودو التوست الطريقة: الطريقة مثل ما فى الصورة شريحتين توست فوق بعض نفردهم بالنشابة ونقصهم دائرى تم نغمسهم فى بيض بعدين فى بقسماط فى نقليهم وتشوفى كيف يتنتفخوا لما يتحمروا تشيليهم من الزيت وتقسميهم نصين وتحشيهم الى يعجبك ودهنتها بشوية مايونيز وسلطة مشوية وحشيتها طعمية مع طماطم وخس وخيار وتمتعى بالطعم وبس بالنسبة للكباب لحم مفروم بصل مبشور بهارات مشاوى او كباب فلفل اسود وملح شوية كسبرة ناشفة وقطعة توست مبللة بماء او حليب نعصرها كويس ونضيفها للخليط طبعا يفضل انا تحطيهم فى المولينكس يجيك جى المطاعم ماسك وحلو او تعجنيه باليد عادى نشكلهم بستخدام غرافة الشوربى او اى شى عريض ملعقة خشب على شان يجيك من الوسط فاضى وينضج بسرعة طبعا بعد ما شكلته حطيته فى الثلاجة شوية على شان يتماسك وشويته على الشواية بعد ما دهنته بشوية زيت ويقدم مع رز وسلطة بجد يا بنات روعة والله ومش جاف حلو جربوه هدا وحدة من طرقى ان شاء الله انزلكم الاخرات وهدا موضوعى للمعجنات كاملين بالشرح ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجددتابع معجناتى بلمساتى اشكال جديدة وخطيره جدا وتواجة بقوة هديتى لرمضان لا تفوتكم روعةة كودو التوست الطريقة: الطريقة مثل ما فى الصورة شريحتين توست فوق بعض نفردهم بالنشابة ونقصهم دائرى تم نغمسهم فى بيض بعدين فى بقسماط فى نقليهم وتشوفى كيف يتنتفخوا لما يتحمروا تشيليهم من الزيت وتقسميهم نصين وتحشيهم الى يعجبك ودهنتها بشوية مايونيز وسلطة مشوية وحشيتها طعمية مع طماطم وخس وخيار وتمتعى بالطعم وبس بالنسبة للكباب لحم مفروم بصل مبشور بهارات مشاوى او كباب فلفل اسود وملح شوية كسبرة ناشفة وقطعة توست مبللة بماء او حليب نعصرها كويس ونضيفها للخليط طبعا يفضل انا تحطيهم فى المولينكس يجيك جى المطاعم ماسك وحلو او تعجنيه باليد عادى نشكلهم بستخدام غرافة الشوربى او اى شى عريض ملعقة خشب على شان يجيك من الوسط فاضى وينضج بسرعة طبعا بعد ما شكلته حطيته فى الثلاجة شوية على شان يتماسك وشويته على الشواية بعد ما دهنته بشوية زيت ويقدم مع رز وسلطة بجد يا بنات روعة والله ومش جاف حلو جربوه هدا وحدة من طرقى ان شاء الله انزلكم الاخرات | ||||||||||||||
15-09-09, 04:44 AM | #20 | ||||||||||||||
نجم ر وايتي وكاتبة في مكتبة روايتي وعضوة في فريق التصاميم
| الان نجى للسلطة فتوش : وعبارة عن خس وطماطم وخيار وبصل احمر وفلفل حلو اخضر واحمر كلهم مقطعين مكعبات ونتبلهم بشوية ليمون وخل وملح وزيت وسماق ونزينهم بالخبز المقلى هدا الزينة بسيطة جدا وهده صورة الصحن صورة مقربه للتعديب وهدا شكل السفرة: تم بحمد الله وما والله الله فى الرود الحلوة الى ترد الروح والى عودتونا بيها وما تنسونا من صالح الدعاء وما تنسون تدكرون الله لا اله الا الله | ||||||||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|