آخر 10 مشاركات
دموع تبتسم (38) للكاتبة: شارلوت ... كاملة ... (الكاتـب : najima - )           »          على أوتار الماضي عُزف لحن شتاتي (الكاتـب : نبض اسوود - )           »          533 - مطلوب زوجة وام - بربارة ماكماهون - قلوب عبير دار النحاس ( كتابة - كاملة ) (الكاتـب : samahss - )           »          مواسم العشق والشوق (الكاتـب : samar hemdan - )           »          323-ضاع قلبها -دارسي ماجوير -(كتابة/ كاملة) (الكاتـب : Just Faith - )           »          جئت إلى قلبك لاجئة *مميزة ومكتملة* (الكاتـب : آمال يسري - )           »          هذه دُنيايْ ┃ * مميزة *مكتمله* (الكاتـب : Aurora - )           »          عطش السنين ـ رينيه روزيل ـ 464 ( عدد جديد ) (الكاتـب : ^RAYAHEEN^ - )           »          24 - سجن العمر - جيسيكا ستيل ( إعادة تنزيل ) (الكاتـب : * فوفو * - )           »          لقاء الخريف / الكاتبة : طرماء و ثرثارة ، كاملة (الكاتـب : taman - )


العودة   شبكة روايتي الثقافية > عالم حواء النسائي > مــطــبــخ روايــتــي

Like Tree3Likes
إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-09-13, 03:58 PM   #21

زهرة المكان

مشرفة مطبخ روايتي ومنتدى المكياج والعطور وأميرة التسالي و سليلـ/ـة قصر الكتابة الخياليّة و زهرة البحوث وفراشة متالقة بعالم الازياء والاناقةوفراشة ازياء الحب الفضي

alkap ~
 
الصورة الرمزية زهرة المكان

? العضوٌ??? » 140718
?  التسِجيلٌ » Sep 2010
? مشَارَ?اتْي » 10,007
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي United Arab Emirates
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » زهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond reputeزهرة المكان has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   water
?? ??? ~
- تعلم أن تسامح ، لكن لا تنسى أبدًا.
افتراضي


بعد تنظيف الدجاج جيدا نتبلهالتتبيله :.

كاري

كركم

فلفل اسود
وابيض واحمر

ملح حسب الرغبه

كمون

عصير ليمونه
صلصة طماطم علبه الصغيرة واذا تحبين كزبراو بقدونس او رق الغار استخدمت ورق الغار والكزبرة كانوا متوفرين في المطبخبصل ثوم مدقوق حسب الرغبه طماطم
بطاطس فلفل حار
قرنبيط وجزر وباذنجان
يعني اللي كان موجود قطعته و حطيته والكمية حسب الرغبة كل البهارات وضعتهم في صحن ومعاهم صلصة وعصير الليمون وشوية ماي لانها راح تكون ثقيله بعدين نتبل الدجاج والخضراوات نحضر صحن الفرن نضع فيه الدجاج ونوزع الخضراوات في الصينيه وداخل بطن الدجاجة ثم نغطيها بالقصدير وعلى الفرن تقريبا ساعتين واخر شئ نشيل القصدير وندخل للفرن مرة تانية مدة نصف ساعه او حتى تتحمر وبالعوافي

احيانا بدل الدجاج استخدم السمك ويكون لذيذ




زهرة المكان غير متواجد حالياً  
التوقيع
دخولي للمنتدى قليل







رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 05:05 PM   #22

rosa_63

نجم روايتي ومشرفةسابقةوعضوةفعالةبالمطبخ وفراشة متالقة بالازياءومبتكرة فطورنا يا محلاه-حارسة سراديب الحكايات

alkap ~
 
الصورة الرمزية rosa_63

? العضوٌ??? » 116084
?  التسِجيلٌ » Apr 2010
? مشَارَ?اتْي » 15,391
?  مُ?إني » الجزائر
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Algeria
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » rosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   ice-lemon
¬» قناتك mbc4
?? ??? ~
آلقآدم أجمل بأذن الله , تلكـ هي ثقتي بـ اللهشكرًا لصداقتك النقية شكرًا لقلبك الكبيرشكرًا لإحساسك المرهف لاني أقدر الصداقة ولا أفقد الأمل ابداً بأصدقائيمهما باعدت بيننا المسافات ومهما فرقتنا اللغات ومهما كانت الجنسياتمن القلب لك محبتي وتقدي
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ياحلويييييين معلومة صغيرة
هذا هو

السلق
لسلق (بالإنكليزية: Chard) كما يطلق عليه "Swiss Chard" أو "Perpetual Spinach" هو نوع من أنواع الخضراوات الورقية المهجنة، تؤكل أوراقها كما تؤكل جذورها في أحيان أخرى. وهو غني بالمعادن وفيتاميني بي وسي وحمض الفوليك.والحديد

يعد هذا النوع من الخضروات من المكونات الشعبية في المطبخ المتوسطي حيث تعود أولى أصنافه إلى جزيرة صقلية. ويمكن استعمال أوراق السلق الصغيرة في السلطة إلا أنه في الأغلب يستخدم السلق في تحضير بعض الأكلات التي يتم طهيها، حيث يعد المكون الأساسي في بعض الوجبات من قبيل السماقية في غزة متلاً، و "البراك" في ليبيا، كما ويستعمل لعمل أكلة الدولمة العراقية الشهيرة و كذلك في تونس حيث تستعمل في طبخ ما يعرف بالعصبان أو الدواره مع استعمال البقدونس. كما وأنه يستعمل لدى عدة ثقافات حول العالم.
يمكن القيام بحصاد السلق قبل أن تنضج أوراقه الخضراء فيما لا تزال يانعة، إلا أنه بالإمكان حصادها بعد النضوج حيث تكون أشد قليلا وأكثر تماسكا. وأوراق السلق عادة خضراء زاهية. و هذه النبتة مهددة بالأكل من قبل الطيور نظرا لمذاقها الحلو. و كما يمكن زراعتها في أي وقت من أوقات السنة مع توفير الماء والكثير من السماد.
يمكن تحضير سلطة من أضلاع السلق بحيث تسلق الأوراق وتفصل الأضلاع عنها ثم يضاف إلى الأضلاع الطحينة، عصير الليمون الحامض، الثوم والملح.





rosa_63 غير متواجد حالياً  
التوقيع



رد مع اقتباس
قديم 11-09-13, 07:01 PM   #23

فاطمة راضي

مشرفة المنتدى العام

alkap ~
 
الصورة الرمزية فاطمة راضي

? العضوٌ??? » 248669
?  التسِجيلٌ » Jun 2012
? مشَارَ?اتْي » 2,531
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Iraq
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » فاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond reputeفاطمة راضي has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   ice-lemon
¬» قناتك mbc4
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

تسلم ايدك ياروزا على هذه المعلومات
كفيتي ووفيتي
وذكرتيني بالسلطة اللي ذكرتيها بالنهاية
كانت احدى عماتي تعملها بس كانت تضيفلها زبادي على ما اذكر
يعطيكي الف عافية انت وكل البنات
وبالنسبة لناهي ماقلتيلنا عملتي ملوخية شامية بورقها وﻻ خرطيها ع الطريقة المصرية وعملتيها مرقة
بالدقة والشهقة.....ههههه
الصراحة احنا كمان مانعرف نخرطها...بس بعد مانجففها...نفركها حتى تنعم ونمررها عبرمصفي ناعم
انا احبها اكتر شئ كمرقة...بس باقي العيلة تحبها بورقها...ماعدا زوجي واخي...مايطيقوها..بأي شكل كانت



التعديل الأخير تم بواسطة فاطمة راضي ; 11-09-13 الساعة 08:01 PM
فاطمة راضي غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 12:12 AM   #24

nahe24

نجم روايتي

alkap ~
 
الصورة الرمزية nahe24

? العضوٌ??? » 142458
?  التسِجيلٌ » Oct 2010
? مشَارَ?اتْي » 3,256
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Jordan
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » nahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond reputenahe24 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   pepsi
¬» قناتك action
افتراضي

اهلين حبيبتي

احنا عندي بالبيت وكل العيلة بيحبوها بالطريقتين ورق او مفرومة
بس اليوم عملتها مفروووومة طبعا عندي ماكينة فرم لكن بتطلع خشنة شوي لهيك بعد الماكينة بنعمها يدوي
وبعملها على الطريقة المصرية وبالشهقة ههههههههههههه


اما بالنسبة للدجاااااااج هو في اكثر من طريقة لتتبيله
بس عندي بالبيت بيحبوووه بالسماااااااااق والملح وشوية مرقة الدجااااج وبعدين بحمرهم
واحيانا بحط عليهم بهار اسمه بهار التحمير وبرضه مع ملح بس طعمه بيجنن
بيعطي الدجااااااج طعم ثاني
بس اليوم عملته بالسمااااااق بصراحه طعمه بيطلع خرافي
طبعا كل حدة بيعمل تتبيلة الدجااااااج حسب رغبته بس انا بحس ان الملوية بدها الدجاج من غير بهارات
اضافية غير اللي قلتلها ومثل ماقلت كل حد حسب رغبته

بصراحه عجبني اكثر من طبخة ان شاء الله حاجربها ومنكم نستفيد لان فعلا الانسان بحاجة لتغير
على قد ما بنطبخ بالاخر ست البيت بتمل وما بتعرف شو تعمل فبتصير تخترع

يعطيكم العافية بعرف رديت متأخر بس اولادي رجعوا من المدرسة وهات يا تدريس
وما خلصت الا زوجي وااااااصل يعني يا دووووووب قدرت هلأ ادخل واخد نفسي شوي



nahe24 غير متواجد حالياً  
التوقيع








رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 12:56 AM   #25

rosa_63

نجم روايتي ومشرفةسابقةوعضوةفعالةبالمطبخ وفراشة متالقة بالازياءومبتكرة فطورنا يا محلاه-حارسة سراديب الحكايات

alkap ~
 
الصورة الرمزية rosa_63

? العضوٌ??? » 116084
?  التسِجيلٌ » Apr 2010
? مشَارَ?اتْي » 15,391
?  مُ?إني » الجزائر
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Algeria
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » rosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond reputerosa_63 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   ice-lemon
¬» قناتك mbc4
?? ??? ~
آلقآدم أجمل بأذن الله , تلكـ هي ثقتي بـ اللهشكرًا لصداقتك النقية شكرًا لقلبك الكبيرشكرًا لإحساسك المرهف لاني أقدر الصداقة ولا أفقد الأمل ابداً بأصدقائيمهما باعدت بيننا المسافات ومهما فرقتنا اللغات ومهما كانت الجنسياتمن القلب لك محبتي وتقدي
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ..
انا بكرة راح اطبخ ان شاء الله

سمك السردين لاني اشتريته اليوم وحضرته لبكره


ومعقودة البطاطا طبعا محضراها في الفريزر فقط اطلعها واقليها


وطبعا شوربة


وسلطة

وعندي فواكه الموسم



والي عايز يتفضل اهلا وسهلا



بس المشكلة بعد هذا العناء الاولاد ما بياكلوا السمك فراح اعمللهم



rosa_63 غير متواجد حالياً  
التوقيع



رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 01:47 AM   #26

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اسفة مشاهدة المشاركة
يورينى فيكى ياسمسم هههههههههههه
كنت جاية أتخانق لقيت وصفات روعة دعيت لك خخخخ من غير ماتعلقى حظك معايا كده ههههه
بنت أختى شافت كلمة دليفرى وأنا براسلك جريت قالت لمامتها هيييييييييييييه سو بتقول دليفرررررررى
لقيت كله فوق راسى والمبجلة أختى اللى واخدة اجازة من كله قال ايه هى نازلة من السعودية تريح مش كفاية أتحبست أقول لها يلى أمشى المدارس بدت هناك تقول عادى عادى هنعيد ويحلها ربنا هم اللى اتعلمواخدوا أيه ماعلينا لقيت بوس وأحضان قلت ها خير هاتى م الآخر قالت ياحبى مش هتعبك إحنا نجيب دليفرى للولاد وتعملى لنا أرغفة والأرغفة دى سهلة جدا جدا بتجيبى العيش بلدى أو شامى وتحضرى الحشو اللى هو زى البيتزا طماطم وفلفل وبصل وزيتون طرنشات واى أضافة عندك لحمة مفرومة معصجة أو فراخ او سوسيس أو بسطرمة لو مافيش خالص عادى وتخلطى كله وتبشر جبنة رومى أو موتزريلا وتحشى العيش
وتكونى محضرة طاسة تيفال فيها شوية زيت زيتون او ذرة صوغنتتن وتحمرى الأرغفة على الجنبين بيبقى لونها دهبى وجميل وتقطعى زى ماتحبى انصاص أو اربع وبس خلاث والله لحطلهم فلفل مشطشط يلهلبهم خخخخ
المهم التليفونات أشتغلت أوختى التانية حبتى سمعت أنك مش هتطبخى النهاردة طب ممكن تعملى لى صينية مكرونة بالبشامل وفراخ بانية وشوربة لسان عصفور بس بليز هاتيهم قبل ماجوزى يجى من الشغل معلش أنتى عارفة لسه قايمة من ولادة وتعبانة خخخخخ
فهمونى مين اللى جاب سيرة دليفرى يبقى الطبيخ ليس لمرة واحدة بل أثنتان ههههههههههه




ههههههههههههه يا علبانة يا سمسم ياللي سوزي كانت هتتخانق معاكي هههههههه
جميلة جدا الوصفة دي كنتي مخبية الابداع ده فين


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 01:51 AM   #27

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة just faith مشاهدة المشاركة
قلت اجرب معكم كده حلوة الفكرة يا اسموتي
النهاردة القائمة عندي
صينية سمك فيلية مشوي بالفرن ورز احمر والحلو سلطة فواكة
السمك المشوي
سمك فيلية كبير قشر بياض او بلطي يتم تقططيعة بحجم متوسط ويتبل "عودين كزبرة خضرة وملح وكمون وليمون كثير وملعقة خل ابيض اوتفاح وملعقة صغيرة صويا صوص وممكن الأستغناء عنها وطبعا ثوم وواحدة فلفل اخضر كل دة مفروم بالكبة "بعد تتبيل السمك يرص بصينية ويترك لمدة ساعة ليتشرب السمك من التتبيلة ويضع بالفرن الحامي سابقا وتكون درجة حرارة الفرن متوسطة ولا يأخذ اكثر من 15 دقيقة ويحمر الوجة ويجمل بأعواد البقدونس وحلقات الفلفل والليمون
الأرز تحمير بصله ناعمة في ملعقة زيت حتى تأخذ اللون البني ثم يضاف الأرز ويراعي التقليب حتى يحمص الأرز بدون ان يتغير لونه تضاف المياة المغلية وملح وملعقة كمون ويقلب حتى يتشرب ثم تخفض النار عليه لتمام النضج
ويقدم مع سلطة الطحينة وسلطة الزبادي بالنعناع وسلطة خضراء وجرجير وخبز لمن لا يهوى الأرز مثل حكومتى التي لا تستطيع ان تعيش بدون رؤية الخبز على المائدة
سلطة الفواكة معروفة ولكن انا بعمل ميكس بين الفواكة الطازجة وده حسب الموسم والفواكة المعلبة المقطعة واضيف عليها المحلول السكري للكمبوت وماء مثلج وسكر حسب الرغبة ولا اضيف كريم شانتية إلا للأطفال فقط
فيه كمان طريقة لذيذة للبرتقال لوحده لأن عندي الصغير يرفض اكله بقوم بعمل كوب شراب مثل الذي يضاف لأى حلويات شرقية يعني سكر وماء وعصير ليمون وفانليا بس بيكون خفيف واقطع برتقال بصرة مكعبات صغيرة ثم اضيف عليه الشراب المعد سابقا واتركه عدة ساعات في الثلاجة او من اليوم السابق واقدمة في اكواب او بولات
وفيه كمان يا اسما علي سيرة المحشى محشي البطاطس وده عادة بتكون باللحم المفروم فقط وايضا بديل لورق العنب محشي ورق الخس البلدي ومحشي الملفوف ذي اللون البنفسجي بتاع السلطة بس افضل اعمله لوحده
وعلى فكرة انا غاوية افتكاسات علشان انا اكره المطبخ موت افضل الحياة على سندوتش
بالهنا والشفا
انا كنت الأول اركز قوي على اكل جوزي واطبخ من اجلة دلوقتي بعد العيال ما كبرو بقيت ممكن اعمل عدة انواع علشان هم لا يتفقون ابدا يعني يا جمرة العيال اشد من الزوج الذي كلما كبر يخف تشدده
اممممممم روعي تسلم ايديكي يا جميل
ههههههههه وصفات مفصلة رائعة بانتظار القادم


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 01:52 AM   #28

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جمرة الهوى مشاهدة المشاركة
يا ختي يا صغنونة هابعتلك بنتي الصغيرة تفصص لك يا حلوة ههههههههههههههه
شوفي يا سمسم هي معمولة للسمك الكبير اللى بيقطع فليه بعظم أنتي و اللي تحبيه
تقطعي السمك بنصف حجم كف الأيد و تغسلية كويس و تصفيه من الميه و تقطعي عليه طرنشات البصل و تهرسي فصين توم وتحطي عليهم كمون و فلفل و كسبرة ناشفة و تقطعي فلفلة خاضرة شرايح حارة أو حلوة أنتي و راحتك و ملح و تدعيكيهم مع السمك بأيدك كويس علشان السمك يتشرب التوابل مع البصل و التوم و تسيبيهم فى صنية الطبخ ساعة أو نصف ساعة متبلين كده و بعدين تقطعي بطاطس شرايح و تحطيهم على الخليط و تعصري طماطم و تحطية فوق الخليط و معلقتين زيت و بعدين تحطي الخليط كله على النار يطبخ لما يخلص نحطه فى اللفرن ياخد اللون الدهبي للصنية و بالهنا و ابقي قوليلي رأيك أنا عن نفسي بموت في الأكلة دي
هههههههههههههههههه ياريت الله يباركلك
رووووووعة اشتريت سمك انهاردة علشان اعملها الاسبوع الجاي ان شاء الله


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 01:54 AM   #29

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة crazygirl-1995 مشاهدة المشاركة
ميرسي سمسمة عالموضوع
اليوم انا مش هطبخخخخخخخخ لانه جوزي هيجيب معاه اكل من بره ههههههه اجازة
مبارح طبخت طاجين بالدجاج والبطاطا والبازلاء
وطريقتها
نجيب الدجاج بعد مايتنظف ويتغسل وممكن ادخل السكين فيه يعني اعمل فتحات صغيرة عشان يتشرب نكهة البهارات واحطه في الطنجرة ( احنا بنسميها غاميلا هههههههه )
بعدين 3 بصلات متوسطات واقطعهم شرايح واحطهم في الطنجرة والتوم واحط زيت الزيتون ( نحنا بالمغرب بنسستخدم هالزيت في اغلب اكلاتنا ) وبعدين احط الملح والفلفل الاسود والتحميرة ورربع ملعقة صغيرة زنجبيل بودرة وملعقة قرفة مطحونة ((( هده ضرووووووورية ادا بدك تطبخي الدجاج بيعطي نكهة تجنننننن ع الدجاج ومابتعرفي انها قرفة بتحسي انه في طعامة غير طبيعية )
وشوية كمون وبقدونس وكزبرة مفرومين بعدين نبدا نحرك في الطنجرة بالملعقة عشان كله يختلط ممكن اذا عندك وقت تخليه كم ساعة ليتشرب النكهة او اذا ماعندك على طووول حطيه عالنار بس حطيه على اصغر عين عندك وغطيه بالغطا كويس وحطي المار ع الاخر
اذا بتلاحظوا انا ماذكرت ابدا انكم تحطوا موية عليه بس لما انتي بتحطيه على اصغر عين وعلى نار هاااااادية وهو مغطى هيبدا يعرق والبخار يطلع للغطا وبعدين بيقلب موية وبينطبخ من نفسه وسر المطبخ المغربي العتيق الطبخ على ناااار هادية وبببطئ وبهيك بيستوي الاكل مزبوووووووووط واذا بدك ضيفي شوية مي وممكن ياخد وقت بس في النهاية النتيجة تستاهل
بعد نص ساعة بضيف البطاطا والبازلاء
ياعيني عالمطبخ المغربي اللذيذ
روعة وصفتك تجرب ان شاء الله


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
قديم 12-09-13, 07:44 AM   #30

Aysel _2011

نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة alkap ~

 
الصورة الرمزية Aysel _2011

? العضوٌ??? » 52482
?  التسِجيلٌ » Oct 2008
? مشَارَ?اتْي » 7,325
? الًجنِس »
? دولتي » دولتي Egypt
? مزاجي » مزاجي
?  نُقآطِيْ » Aysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond reputeAysel _2011 has a reputation beyond repute
¬» مشروبك   fanta
¬» قناتك max
¬» اشجع ahli
?? ??? ~
My Mms ~
افتراضي

بسم الله الرحمن الرحيم
صباح الورد عالحلويين
طبعا انا معظم الايام بطبخ بليل
انهاردة ان شاء الله هعمل بامية ولحمة ورز بشعرية
الطريقة ( مع ملاحظة البامية مجمدة مش طازة )
انا بطبخ فتيفال فبالفرشة بدهن الحلة زيت كانولا واحط بصل مطحون فالكبة ( سي السيد ما بيطيقش يشوف بصل فالاكل )
ولما البصل يحمر بحط الصلصة والملح والفلفل وحتة كدة من عندي قرن فلفل حراق ولما تتقل الصلصة بزود مية لحد ما تغلي واحط البامية لحد ما تستوي وقبل ما اقفل بحط مكعب مرقة ( انا اللي عاملاها في البيت )
الرز بالشعيرية بحمر الشعيرية لحد مالونها يبقى ذهبي واحط الرز لحد ما ينشف كده ويبقى حباية حباية واحط مية مغلية تغطي الرز سنة ويغلي واوطي النار خالص
وسلطة خضرا
وبالف هنا وشفا
وان شاء الله هعمل الحلو باستا فلورا بمربى الفراولة ( لو حد عايز الطريقة هقولها )

عايزيين تجاااااوب وتفاعل يا بنات


Aysel _2011 غير متواجد حالياً  
التوقيع










رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
انهاردة, هتطبخي

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة

الانتقال السريع


الساعة الآن 05:31 PM



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.