11-09-13, 08:48 AM | #1 | |||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| هتطبخي ايه انهاردة ؟ بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته إزيكم يا ربات البيوت الماهرات طبعا زي ما هنعرف ونتاكد في الموضوع هنا فكرة الموضوع بسيطة كلنا بيجيلنا وقت بنحتار نطبخ ايه انهاردة عايزيين اصناف جديدة نبهر بيها أولادنا وزوجنا وبنضطر نروح ندور في منتديات تانية ! طيب ينفع كده ونسيب احلى بيت واخوات احنا جيبنالكم ده هنا كل يوم نسجل هنعمل اكل ايه وبالطريقة منها وصفات ومنها تبادل خبرات ومنها تجديد ومن مطابخ كتير مصرية ومغربية وجزائرية ويمنية وسعودية ومن كل دول العالم أتمنى التفاعل يا حلويين وان الموضوع يعجبكم يارب مشكورة زهرة المكان انك شجعتيني على طرح الموضوع جمرة الهوى صنية سمك بالبطاطس بالطماطم بالفرن الرد رقم 4 https://www.rewity.com/vb/t289588.html Aysel _2011 فتة مصريةالرد رقم 5 https://www.rewity.com/vb/t289588.html h.radi حلة محشي (الدولمة) الرد رقم 7 https://www.rewity.com/vb/t289588.html اسفة الأرغفة الرد رقم 15 https://www.rewity.com/vb/t289588-2.html Just Faith صينية سمك فيلية مشوي بالفرن ورز احمر والحلو سلطة فواكةالرد رقم16 https://www.rewity.com/vb/t289588-2.html ليله طويله فراخ وبطاطس ورز الفراخ مسلوقهالرد رقم17 https://www.rewity.com/vb/t289588-2.html crazygirl-1995 طاجين بالدجاج والبطاطا والبازلاء الرد رقم19 https://www.rewity.com/vb/t289588-2.html زهرة المكان الدجاج محشي بالفرن الرد رقم 21 https://www.rewity.com/vb/t289588-3.html nahe24 تتبيلة الدجاج الرد رقم24 https://www.rewity.com/vb/t289588-3.html Aysel _2011 بامية ولحمة ورز بشعرية الرد رقم30 https://www.rewity.com/vb/t289588-3.html Aysel _2011 مرقة الدجاج او اللحم والباستا فلورا الرد رقم35 https://www.rewity.com/vb/t289588-4.html rosa_63 معقودة البطاطس الرد رقم 39 https://www.rewity.com/vb/t289588-4.html Aysel _2011 الكفتة الرد رقم 42 https://www.rewity.com/vb/t289588-5.html آية نصير جراند رول ساندوتش بالدجاج + أسياخ من طماطم وبصل وفلفل احمر مشويين + بطاطس محشية + المانجو شتلي الرد رقم 43 https://www.rewity.com/vb/t289588-5.html dorga كسكس الدجاج بالتفاية الرد رقم 47 https://www.rewity.com/vb/t289588-5.html cherry 86 صينيه فراخ الرد رقم 49 https://www.rewity.com/vb/t289588-5.html Aysel _2011 كبيبة ومعاها مكرونة اسبجتي بصلصة الاوريجانو الرد رقم 51 https://www.rewity.com/vb/t289588-6.html kurdsara84 الرد رقم 52 https://www.rewity.com/vb/t289588-6.html جمرة الهوى سمك صياديا الر د رقم 56 https://www.rewity.com/vb/t289588-6.html rosa_63 الفلفلة الرد رقم 57 https://www.rewity.com/vb/t289588-6.html dorga كرتان المعكرونة والنقانق مع البشاميل الرد رقم64 https://www.rewity.com/vb/t289588-7.html زهرة المكان المكرونة باللحم المفروم والكريمة الرد رقم 67 https://www.rewity.com/vb/t289588-7.html lossil سمك pageot مع الروبيان والرزفي الفرن الرد رقم 70 https://www.rewity.com/vb/t289588-7.html Aysel _2011 شاورما دجاج الرد رقم73 https://www.rewity.com/vb/t289588-8.html همس حائر سلطة روسي الرد رقم 79 https://www.rewity.com/vb/t289588-8.html ذكريات الحب خبز بالتوم الرد رقم 80 https://www.rewity.com/vb/t289588-8.html rosa_63 رولات اللحم بالزيتون الرد رقم 82 https://www.rewity.com/vb/t289588-9.html ليله طويله التشيس كيك الرد رقم84 https://www.rewity.com/vb/t289588-9.html قمر الليالى44 الفتة على الطريقة الغزاويةالرد رقم85 https://www.rewity.com/vb/t289588-9.html ام ملك وهنا مكرونه بالباشميل بدون اي نقطه دهون الرد رقم 87 https://www.rewity.com/vb/t289588-9.html همس حائر محشي اللحمة المفرومة بالطماطم اليمنية الرد رقم 99 https://www.rewity.com/vb/t289588-10.html bisooo المنسف الاردني الرد رقم 105 https://www.rewity.com/vb/t289588-11.html همس حائر الزربيان اليمني الرد رقم 112 https://www.rewity.com/vb/t289588-12.html همس حائر العصيده اليمني الرد رقم 116 https://www.rewity.com/vb/t289588-12.html#post8719001 همس حائر البرتة اليمنية وهي عبارة عن مقبلات تتاكل مع الغداء الرد رقم 120 https://www.rewity.com/vb/t289588-12.html#post8722131 همس حائر الربيس العدني الرد رقم 125 https://www.rewity.com/vb/t289588-13.html dorga اللحم بالبرقوق الرد رقم128 https://www.rewity.com/vb/t289588-13.html ذكريات الحب صينية توست بالنقانق الرد رقم132 https://www.rewity.com/vb/t289588-14.html التعديل الأخير تم بواسطة زهرة المكان ; 09-10-13 الساعة 09:07 AM | |||||||||||
11-09-13, 09:20 AM | #3 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
بصي الفكرة كل واحدة تدخل تقول هي هتطبخ ايه ونتبادل اصناف وطرق طهي | ||||||||||||
11-09-13, 09:28 AM | #4 | |||||||||||
نجم روايتي ونجمة التراس المنتدى الأدبي وشاعرة متألقة في القسم الأدبي وفراشة متالقة في قسم الاناقة والازياء
| أهلا سمسة أفكارك حلوة يا جميلة فعلا الواحد بيحتار بس أنا بقي مبدخلش علي النت لما بيكون أكلة في دماغي أو شفتها بفتكس فيها و ألف شوية حسب الموجود عندي مش لازم تكون بالضبط لعدم توفر المقادير و سعات كتيير باخترع من دماغي وزى ما تيجي بس جوزى من النوع التقليدي ما بيحبش الأختراعات فلو عايزة أخترع يبقي على أدى أنا و الأولاد و أعمله أكل تاني لعدم الضرب و الحرب هههههههه أمممممم أنا النهاردة هاطبخ صنية سمك بالبطاطس بالطماطم بالفرن الأكلة المفضلة لدى الجميع عندي و بما أننا كل أكلنا سمك بحاول أنوع لعد الزهق علشان احنا مدينة ساحلية بحر و نهر ههههههه فالسمك بالهبل وهي فكرة صنية البطاطس بس بنضيف ليها السمك مع التوابل و يكون سمك كبير يقطع يعني زي الوقار أو الهامور زي الخليج ما بيسموه أو البوري أو اللوت هي أكله بسيطة و سهلة بس البطاطس بتاخد نكهة السمك و تبقى لذيذة يا مي هههههههه يلا رغيت كتيير معلش طباخة على أدي و إن شاء الله لى عودة في أكلات تانية شكرا سمسمة على الدعوة و موضوع راااااائع وهرجع أبقى أعرفكم على الأكل الدمياطي للأسماك | |||||||||||
11-09-13, 09:29 AM | #5 | |||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| انا شخصيا هطبخ فتة مصرية الطريقة بسلق اللحمة معاها بصل وحبهان وبهارات لحم وروز ماري رشة اربع حبات كده و قرفة وزنجبيل لحد ماتستوي كويس جدااااااااا بعدين بحمص رغيف خبز واكسره وسك مش كبير مش صغير واعمل رز ابيض مصري بمعلقة زيت واحدة علشان يكون خفيف والثوم بقى اللي هو اساس الفتة بجيب حسب الكمية احنا اتنين ونص ( ايسل نص ههههههه) واقطعهم في الكبة لحد ما يبقوا صغيريين جدااااااا واحمرهم في زيت لحد ما يبقى لونهم ذهبي واحط عليهم الخل وملح وفلفل واسيبهم دقيقتين واطفي بعد كده احط الخبز في طبق التقديم وعليهم الشوربة مش سخنة فاترة وعليهم الثوم بالخل وفوق الرز في ناس بتحط الخبز تحت فوقه الرز فوقه الثوم بالخل عليهم صلصة طماطم احيانا بعملها كده واحيانا بعمل فتة باللحمة المفرومة بتكون حلوة وجنب الفتة طبق السلطة التمام وبالف هنا وشفا في ناس بتقدم شوربة جنب الفتة بس انا بتبع مبدا خفف السعرات الحرارية ههههههههه الحلو عاملة جيلي بقطع الموز بحبه | |||||||||||
11-09-13, 09:32 AM | #6 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
بس سؤالين تنفع بالسمك الفيليه لان انا وجوزي ما بناكلش غيره ( هو تناكة وانا مشكلتي مابعرفش افصصه ربنا يخليها ماما بتقعدني جنبها انا وعيالي تفصصلنا فمصر ههههههههههه) وصنية البطاطس اللي بصلصة ولا اللي منها فيها ؟ تسلمي على التجاوب يا بيرو | ||||||||||||
11-09-13, 10:09 AM | #7 | ||||||||||
مشرفة المنتدى العام
| اسما يا اسما يا احلى اسما عندي..لثالث مرة توافق افكارك افكاري تصدقي بالله..ﻻاله اﻻ الله من كم يوم انا وبامبو جبنا في سيرة اﻻكل والبارحة كنت عاوزة اتكلم اكتر في الموضوع دة انت اصﻻ مواضيعك كلها حلوة.تسلم ايدك اما بالنسبة للطبيخ انا البارحة كنت عاملة حلة محشي...العراقيين يطلقون عليها مصطلح الدولمة.. بس بدل ورق العنب..ﻷنه مش متوفر بكثرة..يستعملون نبات السلق..ويحشى بنفس الطريقة لكن ﻻيطبخوه لوحده..زي ورق العنب بل يعملوا معاه..خضر مشكله البصل..والكوسا..والباذنجان.. والطماطم..واحيانا البطاطا والفلفل ايضا كله يتقعور ..ههههه يعني نفرغهم من اللب والبذور ..الخ.. ونحشيهم باللخلطة..رز ولحمة مع اني عملته بالبرغل..مش عارفة انتو بتسموه الفريك وﻻ الفريك حاجة تانية..نوريني المهم انا عملته بالبرغل عشان يبقى دايت..عشان اﻻلياف وكدة المهم جوزي اكله عادي..وبعد ماخلص قلت له..على فكرة دة برغل مش رز..طبعا صعق وقال انه وﻻحس بالفرق والسبب ان في تحابيش غير الرز واللحمة تنضاف الى الخلطة وكل واحدة وشطارتها في تحابيشها اضيفي سيدتي الحامض...الصلصة..تمر هند..بهارات خاصة.. خضر مشكلة زي ..شبت..كرفس..فلفل ..بصل وطماطم..كلها مقطعة قطع صغيرة واذا مش دايت حطي لية خاروف..مايضرش..عشان الطعم اللب وماتقعور من الخضر..خﻻ البذور ممكن تحطيه في قعر الحلة ثم تصفي عليه المواد..واذا كان عندك شوية فول مسلوق بس نص سلقة حطيه معاه..ماقلكيش دة يتشرب خﻻصة الطبخة ويبقى طعمه ايه..جنان...الكبار والصغار يتنافسو عليه .. واهم حاجة انك تخلي البصل المحشي اسفل الخضر جميعها..والسلق اعﻻها انا البارحة عملت حلة كبيرة...اكلنا قسم والباقي هسخنه عشان نتغدى بيه يارتكو كلكو معنا | ||||||||||
11-09-13, 10:17 AM | #8 | ||||||||||
مشرفة المنتدى العام
| مﻻحظة اخيرة ياريت نخلي جمعتناصباحا..يعني بعد الفطار او القهوة ..عشان نددردش وناخد افكار من بعتشينا..ههه ..مش ضروري كل يوم عشان انا ما بطبخش دايما كل يوم | ||||||||||
11-09-13, 10:17 AM | #9 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
روووووووعة اشتهيت المحشي امممممممم حلو قوي بس ايه هو نبات السلق ماعرفتوش انا هجرب محشي البصل ده شكله حلو البرغل غير الفريك انا بحب الفريك بالبشاميل واللحمة المفرومة جداااااا بس ده الاكل الوحيد اللي بعمله بالفريك في حمام بالفريك كانت ماما بتعمله | ||||||||||||
11-09-13, 10:53 AM | #10 | ||||||||||||
نجم روايتي و أخصائية تغذية - و افضل طاهية في مسابقة المعجنات ومترجمة بقصر الكتابة الخيالية وفراشة متالقة في عالم الازياء والاناقة
| اقتباس:
| ||||||||||||
مواقع النشر (المفضلة) |
الكلمات الدلالية (Tags) |
انهاردة, هتطبخي |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|